• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Problema openbox X800 (twin konverteriai)

Neradote sau skirtos diskusijų rubrikos? užsukite čia.

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

Skelbti atsakymą
dariusvilnius
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Problema openbox X800 (twin konverteriai)

Standartinė dariusvilnius » Ant Rgs 18, 2007 8:30 am

Sumontuotos keturios twin galvos (digiality), tiuneriai openbox X800. Nepersijungia komutatoriai (maximum), pakeitus i B.E.S.T taip pat perjungia nevisada. Softas 5.08, perrasius softa i senesni 4.89 siek tiek geriau, bet vistiek ne nepriekaistingai. Gal kam nors teko susidurti sia problema. Dekui
Paskutinį kartą redagavo dariusvilnius Ant Rgs 18, 2007 2:40 pm, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė openbox » Ant Rgs 18, 2007 9:33 am

Su tuo bagu NĖRA SIGNALO, tai tikra bėda.
Su vienu softu geriau, su kitu blogiau.
Mano sistema du diseq (vienas 2in, kitas 10 in)
Pastebėjau, kai naudojau tik vieną 10 in, tai dažnai būdavo (su naujausiu softu) ant HB palydovo - Nėra signalo. Pavaikščiojus po kanalus prasimušdavo.
Galima būtų kaltinti diseq, tačiau...
Pajungiau prie to 10in diseq ir diseq 2in.
Tai kai peržiūriu kanalus kurie transliuojami per ta 2in diseq, tai viskas norma, kai tik gryžtu į bet kurį kitą palydovą (Sirius, Astra, HB) pajungtą tiesiai į diseq 10in iš karto - nėra signalo. Tenka pavaikščioti po kanalus, kad vėl pramuštų.
Manau čia Openo nesuderinamumas.

Vartotojo avataras
algis82
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė algis82 » Ant Rgs 18, 2007 10:52 am

Nu nezinau pabandes as best,skyflex protokolu 1.0 ir 1.1,digytali,10in 1 viskas tvarkoj ant bekokio softo.gal su kontaktais netvarkoj?
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

dariusvilnius
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė dariusvilnius » Ant Rgs 18, 2007 1:19 pm

su flexbox 330 softas 5.08 viskas veikia kuo puikiausiai ir su maximum diseq'ais ir su Best. Idomu ar tik X800 ar ir kiti modeliai "gliucina"

Vartotojo avataras
algis82
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė algis82 » Ant Rgs 18, 2007 2:02 pm

Dariusvilnius gal kavutes pas tau ?

Vartotojo avataras
algis82
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė algis82 » Ant Rgs 18, 2007 4:29 pm

Vartotojo avataras
Sampos
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Re: Problema openbox X800 (twin konverteriai)

Standartinė Sampos » Ant Rgs 18, 2007 8:16 pm

dariusvilnius rašė:Sumontuotos keturios twin galvos (digiality), tiuneriai openbox X800. Nepersijungia komutatoriai (maximum), pakeitus i B.E.S.T taip pat perjungia nevisada. Softas 5.08, perrasius softa i senesni 4.89 siek tiek geriau, bet vistiek ne nepriekaistingai. Gal kam nors teko susidurti sia problema. Dekui

Varijantos tokos Siulau padaryti kad issiaskinti o gal ir isprestti
Dar karta i X800 supusti pakartotinai softa.
visus numetimus i gamiklinius ir suputi vienotdus i viena ir i kita nustatimus favoritus bei raktu failiukus .
Poto padarai kad nustatimuos Vieno ir kito palidovu diseq portai butu vienodi pvz: pirmo sirius 1 tai ir antro sirius 1.

Sekantis zingsnis vieno ir kito diseq turi buti kartu ir vieno ir to pacio gamintojo i tipo.

Sekanttis zingsnis visos galvos LNB turi buti vieno tipo ir topacio gamintojo , jokiu misrainiu.

Ir dar vienas dalykas kabelia vieno ir kito turi buti vieno tipo paklotas
atstumai itakos neturi

ir dar varijantas atjungiviena galva LNB pilnai vienam ir kitam ir ziuri kaip reguoja ir eksperementuoji sukuriom veikia sukuriom prasideda he.....

Po tokio apibudinimo tavo yra varijantas kad yra levos dvi LNB ir gal vienas kazkuris diseq handrit .
Nes gal kai viena ji dirbs su dviem tunreis o gal ir ne o gal tik vienas tunris nesvarbu ant kurio lnb porto
Girdejau toki atveji ir su vienu LNB keturios galvos parinosi o pasirodo dvi LNB durnevo ir juodai dirba tai ndirba turi vaikscios kazkokia durna seka ir to nisijungdavo tik isklinto karto per diseg neprieko :grin:
Pakeite jas ir viskas ciki :) :D :shock:
Ieskosi--- rasi kur tas he..LNB ir kokios o gal ir net diseq kuristai

Sampos:grin:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
algis82
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė algis82 » Ant Rgs 18, 2007 8:30 pm

nu testuoti buvo pas man galvos skirtingos ir disekai ir veikia. vienu sakiniu
jei veikia tai veikia
isitikink ar sujungimai tvarkoja

Vartotojo avataras
Sampos
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė Sampos » Ant Rgs 18, 2007 8:32 pm

algis82 rašė:nu testuoti buvo pas man galvos skirtingos ir disekai ir veikia. vienu sakiniu
jei veikia tai veikia
isitikink ar sujungimai tvarkoja
Gali ir kabelai padaryti nekaip cia irgi gedimo tokio prizasti gali buti :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
algis82
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė algis82 » Ant Rgs 18, 2007 9:25 pm

as testavau ne jo
sau bandimus dariau kaskada
antra butu smulkiau parasyta ka jis daro ir mato tada galima tiksliau pasakyti

Polas
Forumo Rėmėjas
Forumo Rėmėjas
Susisiekti:

Standartinė Polas » Ant Rgs 18, 2007 11:23 pm

Naudojant DiSEqC 10in gali kilti perjungimo problemu tu palydovu (ar transponderiu ), kuriu signalas yra silpnas.Kyla itarimas, kad 10in signala slopina gerokai daugiau negu raso.Mano atveju labai silpnas signalas atkeliaudavo is 15W ( 30-35%). Kol dirbo DiSEqC-ai 4in viskas komutavosi kuo puikiausiai, bet perejus prie 10in visai dingo 15W,neziurint i koki iejima bejungtum. Opene matesi , kad yra kazkokia labai silpna gyvybe ir tiek.Kiek bejunginejau - signalas neprasimuse! Teko iterpti linijini stiprintuva tarp LNB ir DiSEqc. Buvau maloniai nustebintas, kai pamaciau , jog atsirado Telestar 12 ,viskas kuo puikiausiai persijungia ir signalas soktelejo iki 70%. Nemanau,kad is vieno atvejo reiketu daryti grieztas isvadas 10in atzvilgiu, bet tureti tai uomeny nekenktu.

tomas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
Susisiekti:

Standartinė tomas » Ant Rgs 18, 2007 11:37 pm

Polas rašė:Naudojant DiSEqC 10in gali kilti perjungimo problemu tu palydovu (ar transponderiu ), kuriu signalas yra silpnas.Kyla itarimas, kad 10in signala slopina gerokai daugiau negu raso.Mano atveju labai silpnas signalas atkeliaudavo is 15W ( 30-35%). Kol dirbo DiSEqC-ai 4in viskas komutavosi kuo puikiausiai, bet perejus prie 10in visai dingo 15W,neziurint i koki iejima bejungtum. Opene matesi , kad yra kazkokia labai silpna gyvybe ir tiek.Kiek bejunginejau - signalas neprasimuse! Teko iterpti linijini stiprintuva tarp LNB ir DiSEqc. Buvau maloniai nustebintas, kai pamaciau , jog atsirado Telestar 12 ,viskas kuo puikiausiai persijungia ir signalas soktelejo iki 70%. Nemanau,kad is vieno atvejo reiketu daryti grieztas isvadas 10in atzvilgiu, bet tureti tai uomeny nekenktu.
Jei rele 10/1 signala slopina iki -3.2db. (apie 1750MHz). Tai tikrai normalu, kai tuo tarpu kinietisku reliu budavo iki 4-5dB (cia ne visu sia kai kuriu modeliu). Be to signalo stiprumas ir persijungia/ nepersijungia rele tai tikrai nesusietas. O idejus stiprintuva pasikeite apkrovimas gali buti kad diseqC pradejo geriau veikti. Kad blogai veikia rele problema gali buti galvuteje, arba kabelyje.

dariusvilnius
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė dariusvilnius » Tre Rgs 19, 2007 1:46 pm

Visi imanomi variantai (gamyk. atstatymas ir t.t), buvo bandyti (nesu naujokas sat srity, tik statusas juokingas : ) ). Idomu tai, kad su tiuneriu Flexbox 330 viskas puikiai veikia su nauju softu ir bet kokiais diseq'ais. Bandziau du X800 problemos tos pacios. Jei teko pries kelis metus susidurti su Yotos Skyflex komplektais su Skyflex EMU3000 taip pat buvo ta pati komutavimo problema, tuomet problema buvo galvose, jos veikdavo tik su "pigiais" diseqais. Manau siuo atveju tai openX800 problema, kadangi viena galva B.E.S.T , bet jos taip pat neperjungdavo su maximum diseq'ais. Kabeliai S660 "Spectra", (jei teko susidurti tai jo kokybe zinot). Dekui uz issakytus patarimus.

Polas
Forumo Rėmėjas
Forumo Rėmėjas
Susisiekti:

Standartinė Polas » Tre Rgs 19, 2007 8:20 pm

Tomai, sutinku ,kad termins “persijungia ar nepersijungia” yra netinkamas, kai silpna signala “suvalgo” DiSEqC,bet kai jungi kanala ir matai snipsta automatiskai sakai “neperjungia’.Tai viena.Kita,man visai neaisku ,kokio irenginio apkrovimas tapo kitoks iterpus stiprintuva? Pagal mane jie visi apkrauti 75 omu kabeliu
Mano metai -mano turtas

jozef
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė jozef » Ket Rgs 20, 2007 8:51 am

Kiek man teko "kankintis"sprendziant panasia problema ,keiciant softus,skirtingus diseq-us,kabelius-pavyko ispresti tik pakeitus LNB i vienodo tipo.Skirtingu tipu LNB Twin ima nevienoda srove del ko "pakimba diseq-ai.

Vartotojo avataras
ramas666
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė ramas666 » Sek Rgs 23, 2007 3:53 pm

openbox rašė:Su tuo bagu NĖRA SIGNALO, tai tikra bėda.
Pastebėjau, kai naudojau tik vieną 10 in, tai dažnai būdavo (su naujausiu softu) ant HB palydovo - Nėra signalo. Pavaikščiojus po kanalus prasimušdavo.
Tai kai peržiūriu kanalus kurie transliuojami per ta 2in diseq, tai viskas norma, kai tik gryžtu į bet kurį kitą palydovą (Sirius, Astra, HB) pajungtą tiesiai į diseq 10in iš karto - nėra signalo. Tenka pavaikščioti po kanalus, kad vėl pramuštų.
pas mane buvo panasi problema,tik ijungus tuneri open 300,uzrasa nera signalo,palakstai po kanalus ir atsiranda.Pastebejau dar tai,kad nesvarbu kos palydovas buvo paliktas isjungiant,ijungus vistiek nebudavo signalo.Bndziau kontaktu versija,nepadejo,kvailiojo vistiek,pakeiciau rele,nieko.Ant galo atnaujinau softa,tai su kita versija viskas issisprende.Tai kas cia kaltas softas ar aparatas?

tomas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
Susisiekti:

Standartinė tomas » Pir Rgs 24, 2007 11:43 pm

ramas666 rašė:
openbox rašė:Su tuo bagu NĖRA SIGNALO, tai tikra bėda.
pas mane buvo panasi problema,tik ijungus tuneri open 300,uzrasa nera signalo,palakstai po kanalus ir atsiranda.Pastebejau dar tai,kad nesvarbu kos palydovas buvo paliktas isjungiant,ijungus vistiek nebudavo signalo.Bndziau kontaktu versija,nepadejo,kvailiojo vistiek,pakeiciau rele,nieko.Ant galo atnaujinau softa,tai su kita versija viskas issisprende.Tai kas cia kaltas softas ar aparatas?

Buvo su kai kuriais softais (tiksliai pasakyti kurios versijos negaliu) kad ijungus neissiusdavo diseqC komandos

tomas
SAT Patarėjas
SAT Patarėjas
Susisiekti:

Standartinė tomas » Pir Rgs 24, 2007 11:51 pm

Polas rašė:.Kita,man visai neaisku ,kokio irenginio apkrovimas tapo kitoks iterpus stiprintuva? Pagal mane jie visi apkrauti 75 omu kabeliu
Jei stiprintuva ijungiai tarp galvutes ir diseqC reles tai apkrovimas pasikeite DiseqC komutatoriaus ir imtuvo. (Imtuvas isdavineja didesne srove, komutatorius didesne praleidzia).

O kabelio varza 75om visiskai nieko nepasako apie apkrovima zemadazniam signalui.

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 24 ir 0 svečių