• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

NTV+

Neradote sau skirtos diskusijų rubrikos? užsukite čia.

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

masa
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė masa » Šeš Vas 17, 2007 11:42 am

augism rašė:Grįžtu į pradžią:
Tai galų gale ūkiškai pasiūlykit, kaip sujungti Opena x800 su namų kinu :shock: Manau, ne man vienam aktualus klausimas.
Ukiskai atsakau:
parasyk kokias jungtis turi tavo namu kinas, nufotogafuok jo gala, prikabink prie posto. "Namu kinas" yra labai plati savoka. Kas ten zino, kas pas tave ten yra.

Pas mane viskas paprasta: DM7020 per optini kabeli sujungtas AVreceiveriu NAD T751. Prie AV receiverio pajungtos penkios Eltax kolonele (Infinity serija) ir KEF PSW-1000 zemu dazniu kolonele.
Vaizdas is tiunerio perduodamas Profigold kompanijos SCART kabeliu (RGB signalas) i televizoriu Philips PT9417.
Viskas veikia puikiai.

Taigi pajungimas labai paprastas: optinis kabelis.

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė augism » Šeš Vas 17, 2007 11:51 am

masa rašė:
augism rašė:Grįžtu į pradžią:
Tai galų gale ūkiškai pasiūlykit, kaip sujungti Opena x800 su namų kinu :shock: Manau, ne man vienam aktualus klausimas.
Ukiskai atsakau:
parasyk kokias jungtis turi tavo namu kinas, nufotogafuok jo gala, prikabink prie posto. "Namu kinas" yra labai plati savoka. Kas ten zino, kas pas tave ten yra.

Pas mane viskas paprasta: DM7020 per optini kabeli sujungtas AVreceiveriu NAD T751. Prie AV receiverio pajungtos penkios Eltax kolonele (Infinity serija) ir KEF PSW-1000 zemu dazniu kolonele.
Vaizdas is tiunerio perduodamas Profigold kompanijos SCART kabeliu (RGB signalas) i televizoriu Philips PT9417.
Viskas veikia puikiai.

Taigi pajungimas labai paprastas: optinis kabelis.
Labai nenoriu teršti forumo. Antrame temos puslapyje per vidutį esu įmetęs ir namų kino ir TV pavadinimus bei jungtis; foto.

masa
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė masa » Šeš Vas 17, 2007 1:40 pm

augism rašė:Labai nenoriu teršti forumo. Antrame temos puslapyje per vidutį esu įmetęs ir namų kino ir TV pavadinimus bei jungtis; foto.
Na pagadinau akis i ta prasta schema. Tame "namu kine" bent kiek iziurejau skaitmeninio audinio iejimo nera. Erdvinio garso i si "namu kina" nepajungsi. Siaip paprasciau yra nufotografuoti gala.

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė augism » Šeš Vas 17, 2007 2:04 pm

Skaitmeninio nėras. Faktas. Lieka SCART ir per tulpes AUX ir VCR.
Tulpės ar SCART?

Vartotojo avataras
laimonas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė laimonas » Šeš Vas 17, 2007 5:01 pm

per tulpes garsas svaresnis!
H-H 53E-30W
siauliai-velnyns

masa
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė masa » Šeš Vas 17, 2007 5:56 pm

augism rašė:Skaitmeninio nėras. Faktas. Lieka SCART ir per tulpes AUX ir VCR.
Tulpės ar SCART?
laimonas rašė:per tulpes garsas svaresnis!
2laimonas - is kur tokios zinios? Nuo laido priklauso. Nuo lizdu priklauso ir t.t. Paprastai taip teigiama del to, kad RCA laidai daugiau ekranuoti, atseit pati "tulpes" kistuko konfiguracija labiau ekranuoja signala nuo triuksmu.
Gal ir taip, taciau kalbama apie labai vidutines klases irenginius (openbox - dreambox). Siulau pasiziureti ju viduje - kaip ten iki tulpes laidai atrodo. Kaip tame "namu kine" laidai atrodo.

laimonai, ar galetum is klausos atskirti, kada tas pats irenginys pajungtas per SCART, o kada per RCA?

2augism
AUX ir VCR yra tavo namu kino zymenys. Kas ten yra is tikruju neaisku.
AUX matyt yra RCA AUDIO L/R
VCR - galbut papildomas viazdo/garso pajungimas isoriniam saltiniui...

Man sunku nuskaityti tavo vieno bito spalvu gyliu nuskanuota vaizda schemoje.

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė augism » Šeš Vas 17, 2007 6:53 pm

Va nuotrauka, manau - populiarus vaizdas daugumos lietuvių namuose.

masa
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė masa » Šeš Vas 17, 2007 7:10 pm

2augism

dabar aisku. Nes dar anksciau bandziau ieskoti tavo modelio apraso internete - to padaryti nepavyko.

Tavo modelis yra "viskas viename" tipo - supaprastintas variantas. Deja, bet skaitmeninio garso iejimo jame nera. Tai daznai buna pigesniuose variantuose. Geriausiu atveju gali pajungti opena per RCA - nesvarbu ar AUX ar VCR. Cia tik iejimo zymejimas. Skirtumo nebus.

Siulyciau nenaudoti komponentinio pajungimo, nes ant jo parasyta 480i/p. T.y. toks standartas naudojamas JAV. Gali buti, kad per ji pajungus i TV bus perduodamas PAL 480i vietoj 576i. (kitaip sakant redukuotas eiluciu skaicius).

As manau, kad gali vaizda is tiunerio perduoti i TV per SCART-RGB, o garsa - per RCA i namu kino iejima. Geriau neispesi.
Taip pat tavo philipsas turi tureti Audio OUT RCA - gali pajungti is TV per RCA prie namu kino. As taip pas save esu padares. Pas mane TV garsas visada isjungtas. Viska klausau per AV receiveri.

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė augism » Šeš Vas 17, 2007 7:18 pm

masa rašė:2augism

dabar aisku. Nes dar anksciau bandziau ieskoti tavo modelio apraso internete - to padaryti nepavyko.

Tavo modelis yra "viskas viename" tipo - supaprastintas variantas. Deja, bet skaitmeninio garso iejimo jame nera. Tai daznai buna pigesniuose variantuose. Geriausiu atveju gali pajungti opena per RCA - nesvarbu ar AUX ar VCR. Cia tik iejimo zymejimas. Skirtumo nebus.

Siulyciau nenaudoti komponentinio pajungimo, nes ant jo parasyta 480i/p. T.y. toks standartas naudojamas JAV. Gali buti, kad per ji pajungus i TV bus perduodamas PAL 480i vietoj 576i. (kitaip sakant redukuotas eiluciu skaicius).

As manau, kad gali vaizda is tiunerio perduoti i TV per SCART-RGB, o garsa - per RCA i namu kino iejima. Geriau neispesi.
Taip pat tavo philipsas turi tureti Audio OUT RCA - gali pajungti is TV per RCA prie namu kino. As taip pas save esu padares. Pas mane TV garsas visada isjungtas. Viska klausau per AV receiveri.
Dėl Openo sujungimo su namų kinu: parašyta aiškiai, ačiū.
Mano TV su namų kinu sujungtas per SCART'ą, tai gi, ir vaizdas ir garsas per SCART'ą. TV garsas visada išjungtas. Ar yra prasmės TV garsą leisti per RCA, ne per SCART'ą?

masa
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė masa » Šeš Vas 17, 2007 7:42 pm

augism rašė:Dėl Openo sujungimo su namų kinu: parašyta aiškiai, ačiū.
Mano TV su namų kinu sujungtas per SCART'ą, tai gi, ir vaizdas ir garsas per SCART'ą. TV garsas visada išjungtas. Ar yra prasmės TV garsą leisti per RCA, ne per SCART'ą?
Truputi susipainiojau.
Ar teisingai suprantu: tavo namu kinas yra DVD grotuvas, kuriame yra imontuotas stiprintuvas Dolby ir DTS dekoderiai, FM/AM radijo imtuvas. Kitaip sakant deze, kuria tu jungi per SCART laida prie televizoriaus. Prie dezes prijungtos sesios koloneles.
Tas aisku, o kaip pas tave tada yra su eteriniais kanalais? Pvz ikisi i televizoriu antena, surandi koki nors LNK ar TV3 ir kaip klausai? Per ta pati SCART laida? Teoriskai tokia galimybe yra. Tik ne visuose irenginiuose toks sprendimas pilnai padaromas.

Jei taip yra, tada televizoriaus papildomai RCA jungti neapsimoka - nieko geriau nepasieksi.

Jei yra kitaip - rasyk.

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Susisiekti:

Standartinė augism » Šeš Vas 17, 2007 8:03 pm

yra būtent taip. už atsakymus - ačiū.

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 5 ir 0 svečių