• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Saulės kolektorius savomis rankomis

Augintiniai, buitinė technika, remontas, šeima

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

Skelbti atsakymą
dziuka
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Re: Saulės kolektorius savomis rankomis

Standartinė dziuka » Tre Vas 16, 2011 1:12 pm

islauzas rašė:kaip norit sakykit,bet turint elektrini boleri,bus pigiausias vandens pasisildymo variantas.kitas atvejis jei toki boileri reikia pirkt.tuomet galima galvot ir apie al'a saules kolektoriaus sistema savadarbe. o dar pigiau,greitaeigis elektrinis vandens sildytuvas-tuo momentu kai reikia ir pasildo.o boileri pasildytas vanduo vsitiek praranda siluma...

tikrai su tuo nesutinku, kad vasara sildyti vandeni elekta, bus pigiausias budas, jau kiek laiko naudoju ir zinau, kad elektra ne iseitis, todel ir noriu nekurenimo sezonui, pasidaryti pigu saules kolektoriu
Žalias aš da visai

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Tre Vas 16, 2011 1:15 pm

pigu- tai kiek isnvestuot galvoji? boileris 50 l apie 300 panasiai.dusui panka keletui zmoniu.elektra tokiam kiek kainuos i menesi? na sakykim 30-50 lt.viskas ,visos tavo investicijos

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Tre Vas 16, 2011 1:21 pm

bendradarbi ligini tuyriu,kuris vis svaigsta apie gera saules kolektoriu,ne kinietiska tipo.toks kainuoja 15 tukst.kazkaip pastaruoju metu atsoko fantazija. kaip ir senos statybos namo apsiltinimas polistirolu.apie 25 tukst lt kainuoja mano namui.uz tokia suma nuperku 50 tonu anglies ziu dienu kainom ir drasiai kurenu 15 metu. tai kur ekonomija? kad sutaupysiu tona anglies apsiltines,tai mano atsipirkimas per 50 metu? kas liks is to polistirolio po 10 metu niekas nepasaky,o po 20-30 metu? skaiciuokim brangieji savus pinigelius :D
aisku,eksperimentuot galima.ir as padarau tokiu visokiu experimentu neturedamas kuo uzsiimti :grin:

dziuka
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė dziuka » Tre Vas 16, 2011 1:31 pm

islauzas rašė:pigu- tai kiek isnvestuot galvoji? boileris 50 l apie 300 panasiai.dusui panka keletui zmoniu.elektra tokiam kiek kainuos i menesi? na sakykim 30-50 lt.viskas ,visos tavo investicijos
boileri jau turiu, nes rasiau,kad turiu praktikos su eletriniu sildymu, 50ltr tikrai neuzteks keletui zmogu, nebent drungnas vanduo ir palindai islindai. O investicijos i saules kolektoriu (savadarbi) manau turi pradeti atsipirkti, po 1max 2 sezonu, kitaip kaip ir rasei, kolega, neapsimoka, kisti tukstancius.
Paskutinį kartą redagavo dziuka Tre Vas 16, 2011 2:15 pm, redaguota 1 kartą(us).
Žalias aš da visai

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Tre Vas 16, 2011 1:36 pm

dziuka rašė:
islauzas rašė:pigu- tai kiek isnvestuot galvoji? boileris 50 l apie 300 panasiai.dusui panka keletui zmoniu.elektra tokiam kiek kainuos i menesi? na sakykim 30-50 lt.viskas ,visos tavo investicijos
boileri jau turiu, nes rasiu,kad turiu praktikos su eletriniu sildymu, 50ltr tikrai neuzteks keletui zmogu, nebent drungnas vanduo ir palindai islindai. O investicijos i saules kolektoriu (savadarbi) manau turi pradeti atsipirkti, po 1max 2 sezonu, kitaip kaip ir rasei, kolega, neapsimoka, kisti tukstancius.
as sutinku,kad mes esam kiekvienas savaip ligonis :grin: bet kaip tu sakai,jei po pirmo antro sezono atsiperka,tuomet verta daryt.taciau kai pigiausias kinietiskkas uz 3700 saules kolektorius atsipirktu minimum po 5-6 metu,kai jo tarnavimo laikas apie apie 5-10 metu-bent man taip pavyko perskaityt ne musu kalba,tai nematau reikalo kist pinigelius i tokia nesamone.nebent tik tam ,kad pasipuikuot pries kaimynus,ko niekad nedarau :D

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Tre Vas 16, 2011 1:40 pm

ir as turiu sena bet dar gera kombinuota boileri,tik primetus kad reikia investuot i vamzdzius,ju apsiltinima apie 200 lt-vistik apie 8-9 metrai tarp boilerio is kolektoriaus butu,o dar siurbliukas su termo rele kazkur 350. nu nera brangu,pamegint galima,tik ar efektas bus nezinia

vaidas1984
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė vaidas1984 » Tre Vas 16, 2011 9:05 pm

aisku kad bus. Saules turim vasara, pavasai nemazai. Na jei nebuciau pats mates kaip paprastai viskas padaryta is efektas gerai tai gal ir nepatikeciau.
Flexbox 5000 (DM500)

victor67
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė victor67 » Ket Vas 17, 2011 1:06 pm

DUJOS IR MALKOS TIK BRANGS , kitaip nebus .Saules gal Kubilius neisdris apmokestinti , tai ir lieka tik vejas ir saule .Pas mus ziema zinoma be iskastinio kuro nieko nebus , bet nors trecdali galima sutaupyti .
Vokieciu fermeriai uzkloja fermu stogus fotoelektros moduliais ne delto , kad svetimos karves pavydetu,ar ne? jei atsiperka kad ir uz 10m , tai normali investicija ,kuri veliau nesa pelna ir esi nepriklausomas nuo energijos banditu .

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Ket Vas 17, 2011 1:22 pm

visiskai sutinku kas liecia investicijas i energijos taupyma ir ju atsipirkima. na sakykim pas mane name siuo metu 21 halogenas pakeistas i LED.nu ka as zinau,nejauciu kad uz elektra moku maziau. na yra vienas niuansas,kad tuo metu kai keiciau halogenus i LED ,ta pati menesi,pries du metus nusipirkau ir plazmini tv,o jis srebia 200 su virsum vatu daugiau nei iki tol buves 94 istrizaines kineskopas....tai gal gaunasi taip,kad plazmos isigijima ir busima elektros pabrangima kompensavau LED'ais :grin:

victor67
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė victor67 » Ket Vas 17, 2011 3:08 pm

su tais Led atsargiai , nepirkit pigiu kinietisku . Per metus man sudege g10 kinietiskos uz 8zl , pirkau lenkijoje .
teoriskai turejo atsipirkti per metus , jei buciau dejes europines , bet dar laukiu , nes dar led nera isbaigti ,kaip produktas
http://tmvenergy.com/apie-led/skaiciuokle

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Ket Vas 17, 2011 3:18 pm

pirkau is elmo.po metu vienas sugedo,nuveziau,valanda laiko ir sutvarke.uz g10 mokejau po 19 lt.garantija dave 2 metus.dabar maciau lyg 5 metam duoda jau

vaidas1984
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė vaidas1984 » Ket Vas 17, 2011 11:30 pm

Tarybiniais metais pamenu vezdavo cisternomis krosniu kura. Deginom netaupydami. :D

Geri laikai baigesi. Reikia mums mokytis ir kitais budais enegijos gauti kitaip bus striuka.
Flexbox 5000 (DM500)

tiomka
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė tiomka » Pen Vas 18, 2011 1:15 am

Idomu butu isgirsti ir tu kas pazabojo veja :)

Vartotojo avataras
albinaz
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė albinaz » Pen Vas 18, 2011 9:14 am

Aš kai savo name įsisukau Philips energiją taupančias 23w lemputes - už gruodį ir sausį mokėjau po 29 litus .Vienos lemputės vienam kambariui užtenka.Vienas televizorius LSD , kitas kineskopinis - 75w ,be to visą valgį gaminame ant stiklinės kaitlentės ir tai mokame mažiau nei 30 litų . Labai taupo taupančios lemputės
Paveikslėlis

vaidas1984
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė vaidas1984 » Pen Vas 18, 2011 4:34 pm

Na tos energija taupancios lemputes nepatinka man. Visai kito bangos ilgio sviesa. Netinkama darbui. Ieskojome Kaune energija taupanciu lempuciu kurios tiktu darbo vietos apsietimui. Neradome tokiu. Jos tinkamos tik tokiam foniniui apsvietimui.
Flexbox 5000 (DM500)

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Pen Vas 18, 2011 5:05 pm

dziuka rašė:
islauzas rašė:kaip norit sakykit,bet turint elektrini boleri,bus pigiausias vandens pasisildymo variantas.kitas atvejis jei toki boileri reikia pirkt.tuomet galima galvot ir apie al'a saules kolektoriaus sistema savadarbe. o dar pigiau,greitaeigis elektrinis vandens sildytuvas-tuo momentu kai reikia ir pasildo.o boileri pasildytas vanduo vsitiek praranda siluma...

tikrai su tuo nesutinku, kad vasara sildyti vandeni elekta, bus pigiausias budas, jau kiek laiko naudoju ir zinau, kad elektra ne iseitis, todel ir noriu nekurenimo sezonui, pasidaryti pigu saules kolektoriu
siaip tai skaiciuojant,kad vistiek reikia isirengti kas ruos vandeni rudens-ziemos periodu ir dar papildomai irengti kad nuo saules siltu vanduo-susumavus abieju sistemu irengima,manau kad kombinuoto boilerio pastatymas ir exploatacija kainuotu pigiau nei sistemos nuo saules papildomas irengimas irengimas.taciau kaip sakiau auksciau,turint laisvu lesu-kodel gi neisirengus...

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Pen Vas 18, 2011 5:34 pm

albinaz rašė:Aš kai savo name įsisukau Philips energiją taupančias 23w lemputes - už gruodį ir sausį mokėjau po 29 litus .Vienos lemputės vienam kambariui užtenka.Vienas televizorius LSD , kitas kineskopinis - 75w ,be to visą valgį gaminame ant stiklinės kaitlentės ir tai mokame mažiau nei 30 litų . Labai taupo taupančios lemputės

kazkaip idomiai cia suskaiciavai.kaip suprast: "Aš kai savo name įsisukau Philips energiją taupančias 23w lemputes - už gruodį ir sausį mokėjau po 29 litus" ? kas tamstai suskaiciavo taip? ar cia peskaiciavai buvusiu lempuciu vatus i taupanciu ? juk tose vietose kur lemputes name naudoji trumpalaikiskai neapsimoka jas ten sukt-visokie WC,sandeliukai ,laiptines-nes tos ekonomines lempos kol isyla,jos ima pakankamai daug energijos.kas liecia kaitlente,sutinku-kazkiek susitaupo jei turi el virykles tarifus,bet abejoju ar 30 lt.tarkim as suvartoju 600 kw/h per menesi,panasiai tiek dieninio tiek naktinio po 300-tokiu budu del virykles ekonomija gaunu 18 lt. na ir dar 26 lt gaunasi kad turiu dvieju tarifu skaitikli...del taupanciu lempuciu "sutaupymo" as labai abejoju.kai paskaiciuoji ju isigijimo kastus ir suskaiciuoji sutaupyma,gaunasi jog pakeitimas tokiom lemputem namo apsvietima pades atsipirkineti po keleto metu...
kaip vienu metu uzsideges buvau pirkt butent LED tv,tai kai paskaiciavau skirtuma tarp LCD ir LED kainu,gavosi kad man LED tv prades taupyt elektra po 7 metu :D

dziuka
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė dziuka » Pen Vas 18, 2011 6:01 pm

islauzas rašė:
dziuka rašė:

siaip tai skaiciuojant,kad vistiek reikia isirengti kas ruos vandeni rudens-ziemos periodu ir dar papildomai irengti kad nuo saules siltu vanduo-susumavus abieju sistemu irengima,manau kad kombinuoto boilerio pastatymas ir exploatacija kainuotu pigiau nei sistemos nuo saules papildomas irengimas irengimas.taciau kaip sakiau auksciau,turint laisvu lesu-kodel gi neisirengus...
as gal ne taip paaiskinau, gyvenu savame name, tad rudeni-ziema-pavasari, karsta vandeni man ruosia sildymo sistema, o vasara kurenti katila, kad tureti silta vandeni, ar pleskinti elektra (iki siol taip ir buvo),na nezinau... todel ir audziu sia minti su saules kolektoriumi. Neuzpyk, bet man rodos, pats bute gyveni, atspejau?
Žalias aš da visai

Vartotojo avataras
eddis
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė eddis » Pen Vas 18, 2011 9:07 pm

islauzas rašė:
... juk tose vietose kur lemputes name naudoji trumpalaikiskai neapsimoka jas ten sukt-visokie WC,sandeliukai ,laiptines-nes tos ekonomines lempos kol isyla,jos ima pakankamai daug energijos
islauzas ir teisus i neteisus - energiją taupančios lemputės ir kol syla ir kol sviecia ima tiek pat energijos!
o sandeliukose ir wc naudoti neapsimoka nes sitos lemputės nuo dazno junginejimo perdega greiciau... :grin:
Golden Media Unibox 9080 & SGS7 EDGE

Vartotojo avataras
eddis
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė eddis » Pen Vas 18, 2011 9:16 pm

albinaz rašė:Aš kai savo name įsisukau Philips energiją taupančias 23w lemputes - už gruodį ir sausį mokėjau po 29 litus .Vienos lemputės vienam kambariui užtenka.Vienas televizorius LSD , kitas kineskopinis - 75w ,be to visą valgį gaminame ant stiklinės kaitlentės ir tai mokame mažiau nei 30 litų . Labai taupo taupančios lemputės
A jooo, LSD geru vaizdu parodo :weedman:

p.s. Vikipedija
LSD (reikšmės).

LSD cheminė struktūra
Lizergo rūgšties dietilamidas, sutrumpintai LSD, kartais LSD-25 (vok. Lysergsäure-diäthylamid, angl. lysergic acid diethylamide) –
stipri pusiau sintetinė psichotropinė medžiaga, smegenyse sąveikaujanti su signalo perdavime dalyvaujančiais receptoriais (5HT1A ir 5HT2). Tai vienas iš haliucinogenų.
Cheminė formulė: C20H25N3O
Golden Media Unibox 9080 & SGS7 EDGE

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Pen Vas 18, 2011 9:49 pm

dziukai:
nepykstu,bet gyvenu name.gyvendamas bute net minciu netureciau nei apie boilerius nei apie katilines:) todel ir kalbu,nes jei katiline pirmam aukste,o dar blogiau jei buna rusyje,tai kol tavo saules vandenelis atbegs iki tavo boilerio,tai kiek jis laipsniu praras? jei pastoviai cirkuliacinis eis sakykim ,velgi elektra valgo.vamzdzius per kur varyt jei remontai padaryti? galima zinoma per ventiliacine sachta,bet jei ji toj vietoj viena,tai lieki be ventiliacijos-as cia apie savo situacija. zinoma kai imiesi daryti,neskaiciuoji-bent man taip buna kai kas uztrumpina,kad noriu ir butinai turiu pasidaryt.bet kolkas siuo metu laiku daryt to neimanoma,tai galima ir paskaiciuot:)
ziurek,gal esi mates -yra tokie greitaeigiai sildytuvai,kurie jungias salia kieto kuro katilo ir atsukus vandeni kol pecius syla ,pastoviai yra karstas vanduo,be jokiu boileriu.na toks atramoj kainuoja 750 lt.tai vat ,jame suvyniota buna 20 metru plonasienio vamzelio,kad jo darbas butu efektyvus,o peciaus temperatura sakykim 60 laipsniu pastoviai. tai vat,kiek tu turi suvyniot ant stogo vamzdzio,kad tau saule susildytu vandeni bent iki 25-30 laipsniu?
arba greitaeigiai vienos fazes vabdenes sildytuvai.3 kW sildytuvo pagaminamas karstas vanduo,kazkur 5-6 l per minute...
ar nevercia taves susimastyt tavo darbo nauda?

Vartotojo avataras
albinaz
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė albinaz » Pen Vas 18, 2011 10:09 pm

islauzas rašė:kas tamstai suskaiciavo taip?
kad nieko skaičiuoti nereikia , aš moku per el.banką -lentelėje suvedi skaitliuko parodymus ir parodo mokėtiną sumą , paspaudi knopkę ir užmokėta.Už lapkritį apie pekesdešimt , už gruodį dvidešimt devyni su centais o už sausį taip pat 29 su keliais centais.O dėl boilerio pašyldymo - gera tema , bet man mažai aktuali.Kad bėgtų iš boilerio šiltas ar šaltas vanduo man reikia iš šulinio pripildyti bačką vandens kuri yra ant aukšto prie pat šiferio.Dabar tai karštas vanduo kad kūrenu o vasarą saulė sušildo(užtenka ir per šiferį) vandenį bačkoje - prausimuisi pats tas
Paveikslėlis

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Pen Vas 18, 2011 10:20 pm

va va,gera mintis.geresne gal nei ant stogo.palepej ir pas mane vasara pakankamai karsta-irengi talpa ir pasildo pakankamai per diena,kad vakare gryzus is darbo persiliet duse.o dar geriau -suraizgei prie gegniu koki 100 ar 200 m vamzdzio kokiu 25 mm ar tiesiog numetei keleta rinkiu-ir turi be jokiu investiciju

islauzas
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė islauzas » Pen Vas 18, 2011 10:27 pm

albinaz rašė:
islauzas rašė:kas tamstai suskaiciavo taip?
kad nieko skaičiuoti nereikia , aš moku per el.banką -lentelėje suvedi skaitliuko parodymus ir parodo mokėtiną sumą , paspaudi knopkę ir užmokėta.Už lapkritį apie pekesdešimt , už gruodį dvidešimt devyni su centais o už sausį taip pat 29 su keliais centais.O dėl boilerio pašyldymo - gera tema , bet man mažai aktuali.Kad bėgtų iš boilerio šiltas ar šaltas vanduo man reikia iš šulinio pripildyti bačką vandens kuri yra ant aukšto prie pat šiferio.Dabar tai karštas vanduo kad kūrenu o vasarą saulė sušildo(užtenka ir per šiferį) vandenį bačkoje - prausimuisi pats tas
net savo perskaiciavau.vietoj halogenu 640 w sudejau LED'us 72 w,pridejau plazma kazkur 220 gal 240 w ir nezinau-nieko nepajauciau elektros mokejime-kaip mokedavau uz 550-600 kw/h taip ir moku :grin:

dziuka
Forumietis
Forumietis
Susisiekti:

Standartinė dziuka » Pen Vas 18, 2011 10:43 pm

islauzas rašė:dziukai:
nepykstu,bet gyvenu name.gyvendamas bute net minciu netureciau nei apie boilerius nei apie katilines:) todel ir kalbu,nes jei katiline pirmam aukste,o dar blogiau jei buna rusyje,tai kol tavo saules vandenelis atbegs iki tavo boilerio,tai kiek jis laipsniu praras? jei pastoviai cirkuliacinis eis sakykim ,velgi elektra valgo.vamzdzius per kur varyt jei remontai padaryti? galima zinoma per ventiliacine sachta,bet jei ji toj vietoj viena,tai lieki be ventiliacijos-as cia apie savo situacija. zinoma kai imiesi daryti,neskaiciuoji-bent man taip buna kai kas uztrumpina,kad noriu ir butinai turiu pasidaryt.bet kolkas siuo metu laiku daryt to neimanoma,tai galima ir paskaiciuot:)
ziurek,gal esi mates -yra tokie greitaeigiai sildytuvai,kurie jungias salia kieto kuro katilo ir atsukus vandeni kol pecius syla ,pastoviai yra karstas vanduo,be jokiu boileriu.na toks atramoj kainuoja 750 lt.tai vat ,jame suvyniota buna 20 metru plonasienio vamzelio,kad jo darbas butu efektyvus,o peciaus temperatura sakykim 60 laipsniu pastoviai. tai vat,kiek tu turi suvyniot ant stogo vamzdzio,kad tau saule susildytu vandeni bent iki 25-30 laipsniu?
arba greitaeigiai vienos fazes vabdenes sildytuvai.3 kW sildytuvo pagaminamas karstas vanduo,kazkur 5-6 l per minute...
ar nevercia taves susimastyt tavo darbo nauda?
neatspejau,.. jai jau kursiu vasara peciu tai jis man ir boilery vandeni susildys, galvoju gal geriau investuoti i dar viena boileri ir abu sujungti nuosekiai, kad uzkurus 1k karsto h2o uztektu 3dienom. O kolektoriu tik yra mintyse pagimdysiu ar ne nezinau, daug klaustuku. Elektrinis greitaeigis atkrenta, ir taip daug moku uz elektra
Žalias aš da visai

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 8 ir 0 svečių