• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
     

Šilutėje iššaudyta šeima

Viskas kas dedasi valstybėje ir pasaulyje

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 10322
Užsiregistravo: Pen Spa 20, 2006 2:37 pm
Susisiekti:

Šilutėje iššaudyta šeima

Standartinė openbox » Tre Rgp 19, 2009 7:54 am

Esu mažas ekspertas ir šioje istorijoje galėjo būti kaltas gal net koks meilės trikampis, tačiau daugiau procentų teikiu, kad tai krizės padariniai:

Vakar Šilutėje rasti trys lavonai. Vinardas Barcys, nušovęs žmoną Gitaną ir dukterį Eriką, po to pistoletą nukreipė į save. Ši tragedija galėjo neįvykti, jeigu Šilutės policija būtų reagavusi į signalus iš Vilniaus ir atėmusi iš šilutiškio ginklą.

Policijos departamento pareigūnai jau seniai turėjo duomenų apie įtartiną V.Barcio veiklą. Negana to, pastaruoju metu dar išgirdo, kad šilutiškis grasino nušauti vieną su juo konfliktavusį vyrą.

Tada buvo kreiptasi į Šilutės policiją, kad ši atimtų iš V.Barcio legaliai jam išduotą pistoletą „Beretta“.

Ramybės gatvėje – drama

„Tauraginių gaujos šūviai, kitos versijos negali būti“, – vakar vakare sukrėstas kalbėjo vienas automobilių prekeivis Šilutės Barzdūnų gatvėje.

Gretimoje – Ramybės gatvėje – tuo metu Šilutės prokuratūros ir policijos pareigūnai bei teismo medicinos ekspertai iš Klaipėdos viename privačių namų tyrė trijų nušautų žmonių tragedijos priežastis.

„Pirminė versija – šeimos drama, pasibaigusi šūviais ir 40 metų vyro, jo vienmetės žmonos ir septyniolikmetės dukters žūtimi nuo kulkų.

Tragedija įvyko viename kambarių, kuriame visi kruvini kūnai ir buvo aptikti.

Policijai apie nelaimę pranešė giminės“, – „Lietuvos ryto“ žurnalistei kalbėjo Šilutės vyriausiasis prokuroras Rimvydas Kurpavičius.

Tiriamos ir kitos versijos, bet mažai kas abejoja, kad namuose mirtį sėjo pašalinis žmogus.

Šviesa degė ir naktį, ir dieną

Žinoma, kad Barcių šeima pirmadienį apie 23 val. iš kažkur grįžo namo.

Kaimynai matė, kad visą naktį jų namuose degė šviesos. Jos nebuvo užgesintos ir dieną.

Todėl vakar pavakare šeimą pažinojusiems žmonėms kilo įtarimų, jog galėjo atsitikti kažkas baisaus.

Apie tai buvo pranešta policijos pareigūnams.

Išvydo kraupų vaizdą

Atvykę pareigūnai išlaužė lauko duris. Viduje buvo tylu.

Pradėję varstyti duris, policininkai dukters kambaryje išvydo kraupų vaizdą – tris krauju paplūdusius kūnus.

Šalia mėtėsi pistoletas „Beretta“.

Žmonės negalėjo atsitokėti

Į Ramybės gatvę antradienį pavakare vienas po kito važiavo V.Barcio, jo žmonos ir dukters draugai, giminės.

Tačiau didžiuliame sklype vos prieš trejus metus įrengtas puikus šeimos namas buvo apsuptas policijos, o pareigūnai – nekalbūs.

„Negalėjo, tikrai negalėjo Vinardas pakelti rankos prieš save, žmoną arba dukterį – jis buvo linksmas, geraširdis, išlaikantis pusiausvyrą žmogus“, – kalbėjo vienas jo bičiulių.

„Tikrai ne bankrotas jam grėsė, skolų gal ir turėjo, bet juk ne šeimos mirtimi jas galima nubraukti“, – sukrėsti suko galvą kiti kaimynai.



Verslas buvo tik priedanga

40-metis V.Barcys buvo laikomas vienu turtingiausių Šilutės žmonių. Jis prekiavo naudotais automobiliais – įveždavo juos iš užsienio.

Bet daugelis stebėjosi, kaip galima iš to susikrauti tokius turtus. Ir, atrodo, stebėjosi ne be pagrindo.

Tai nebuvo vienintelis V.Barcio pajamų šaltinis. „Lietuvos ryto“ duomenimis, šis Šilutės gyventojas vertėsi ir kontrabanda.

Vilkikuose, kuriais iš užsienio – dažniausiai iš Prancūzijos – buvo vežami naudoti automobiliai, jis su bendrininkais slėpdavo narkotikus.

Kontrabandą legaliu verslu dangstančiam vyrui pavykdavo išvengti atsakomybės, nes jis garsėjo plačiomis pažintimis – nuo kriminalinio pasaulio veikėjų iki teisėjų.

Skolos vis labiau smaugė

Kas pastūmėjo V.Barcį tokiam beprotiškam žingsniui? Jį pažinoję šilutiškiai pasakojo, kad pastaruoju metu vyras vis labiau klimpo į skolas – iš vienų skolindavosi, kitiems atidavinėjo.

Šilutiškis, kuris prieš kelerius metus kišenėje neretai turėdavo po keliasdešimt tūkstančių litų, dabar kaulydavo iš pažįstamų paskolinti po tūkstantį ar kelis šimtus litų.

Įniršį išliedavo kumščiais

Į tokią finansinę duobę įkritęs verslininkas tapo nervingas ir susikaupusią agresiją dažnai išliedavo namuose – jis puldavo kumščiais savo vienmetę žmoną Gitaną.

Aplinkiniai ją vis pamatydavo sumuštu veidu. Nuolatinėje įtampoje gyveno ir jųdviejų 17-metė duktė Erika.


Info: www.lrytas.lt

Vartotojo avataras
XpycT
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 314
Užsiregistravo: Šeš Lap 11, 2006 12:44 pm
Susisiekti:

Standartinė XpycT » Tre Rgp 19, 2009 1:02 pm

vakar dar ta straipsni skaiciau, tai labiausiai buvo gaila 17 metu merginos. Uz ka vaika nusove? Uz tevu klaidas vaikai turi atsiskaityt? :(
Neotion DVB-T, DVB-C MPEG4 Iškodavimo įrenginys, CI modulis
Arion AF-2000E, Openbox F-300 FTA
4,8°E-13°E-19°E

Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 10322
Užsiregistravo: Pen Spa 20, 2006 2:37 pm
Susisiekti:

Standartinė openbox » Tre Rgp 19, 2009 1:14 pm

Narkotikų kontrabandininkas...
Gal kokių dulkių užuostė. Šoko ant "baltų"...
:sad:

Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 10322
Užsiregistravo: Pen Spa 20, 2006 2:37 pm
Susisiekti:

Standartinė openbox » Ket Rgp 20, 2009 8:56 am

Šilutės verslininkas 40-metis Vinardas Barcys, nušovęs savo bendraamžę žmoną ir 17-metę dukterį, o po to nukreipęs ginklą į save, pasirodo, iš anksto rengėsi šiam kraupiam žingsniui.

Pareigūnai surado prieš žudynes V.Barcio rašytą raštą, savotišką testamentą. Jame verslininkas nurodo, kam kokį turtą palieka ir kodėl ryžosi iš gyvenimo pasitraukti kartu su šeima.

Atrodo, motyvas buvo vienas – kad jo žmonai ir dukteriai netektų visą gyvenimą mokėti banditams skolų.

Pirmas šūvis – į dukterį

Kaip jau aiškėja, pirmąjį šūvį V.Barcys paleido dukteriai Erikai į galvą jos kambaryje. Po to šovė į žmoną Gitaną.

Pasipriešinimo pėdsakų kambaryje neaptikta, tik labai daug kraujo. Paskutinį šūvį budelio darbą atlikęs šilutiškis paleido sau į galvą. Krisdamas jis po savimi prispaudė pistoletą.

Ieškojo narkotikų pėdsakų

Vakar Šilutės prokuratūra iš policijos perėmė šią žudynių bylą. Sudaryta tyrimo grupė, jos vadovu paskirtas prokuroras Robertas Kasnauskas.

Vakar tyrėjai iš naujo apžiūrėjo tragedijos vietą – prabangų namą Ramybės gatvėje.

„Dabar ieškosime ir narkotikų pėdsakų, nes išvakarėse to nedarėme“, – „Lietuvos rytui“ sakė Šilutės vyriausiasis prokuroras Rimvydas Kurpavičius.

Tai daryti paskatino vakar „Lietuvos ryte“ pasirodžiusios žinios, kad V.Barcys galėjo sužlugti dėl finansinių problemų, kurias sukėlė narkotikų kontrabanda.

„Svarbiausia – išsiaiškinti, ar verslininkas nebuvo fiziniu ar psichologiniu smurtu priverstas nukreipti ginklo į savo artimuosius ir į save. Ir ar jis ryžosi paspausti gaiduką tikrai pats, ne kieno nors pastūmėtas“, – kalbėjo R.Kurpavičius.

Savigynos ginklas – žudynėms

V.Barcys neseniai penkeriems metams Šilutės policijoje prasitęsė leidimą prieš dešimt metų savigynai įsigytam ginklui „Beretta 84F“. Mirtini šūviai buvo paleisti būtent iš to ginklo.

Vakar Šilutės prokuratūroje buvo sudarinėjami nužudytųjų artimiausių žmonių – draugų ir giminių – sąrašai.

Norima juos visus apklausti ir išsiaiškinti V.Barcio ryšius.

Versle – nešvarūs pinigai

Aiškėja, kad V.Barciui pretenzijas dėl menkų pajamų ir smunkančio verslo reiškė bent du jo partneriai.

Vienas iš V.Barcio automobilius pirkęs vyras pasakojo girdėjęs teisto asmens žodžius, kad V.Barcys įregistravo individualią įmonę ir investavo į prekybos verslą ne savo, o svetimus nešvarius pinigus.

Pinigus šilutiškiui patikėjęs šešėlinio pasaulio veikėjas, neseniai išleistas į laisvę, ėmė reikšti pretenzijas, kad atgavo per mažą jų dalį.

Jis nuolat grasino atimti verslą ar jį sužlugdyti. Pasigirdo ir baisesnių grasinimų: „Jeigu neatgausiu pinigų – užversiu“.

V.Barcys, kurį laiką atsikirtinėjęs, galiausiai neišlaikė ir pirmadienį savo problemas nutarė išspręsti šūviais.

Žmonės neturi atsakymo

Plačiai mėgusio gyventi vyro logikos savigynai skirtu ginklu nukauti savo moteris, už kurių likimą pats yra atsakingas, antradienio vakarą tragedijos vietoje neįstengė paaiškinti nė vienas mano kalbintų nužudytųjų giminių ar draugų.

Visi kratė galvą ir teigė neįstengiantys šio žingsnio suprasti. „Bankrotas jam tikrai negrėsė“, – tik tiek ištarė kelios Gitanos gedinčios giminaitės.

Gimnazija – sukrėsta

„Mes visi esame labai sukrėsti. Tiesiog nėra žodžių apsakyti mūsų skausmą“, – „Lietuvos rytui“ vakar sakė Vydūno gimnazijos, kurioje mokėsi E.Barciūtė, mokytoja Audronė Stasiulienė.

Jai ir 23 bendraklasiams Erika atmintyje liks rami, santūri, nė trupučio nepasipūtusi, nors tai ir būdinga kai kuriems turtingų tėvų vaikams, mergina. Ji buvo smalsi, gabi, draugiška, dėl problemų šeimoje niekada neverkšlenusi mergaitė.

„Maniau, jog jų ir nebuvo, kad problemose skęsta tik asocialių šeimų vaikai, todėl su Erikos motina ir tėvu net nesistengiau susipažinti“, – kalbėjo sutrikusi mokytoja.


Info: http://www.lrytas.lt

Vartotojo avataras
cyberdog
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 264
Užsiregistravo: Tre Kov 25, 2009 12:41 am
Miestas: pelke konkreti :)
Susisiekti:

Standartinė cyberdog » Ket Rgp 20, 2009 9:55 pm

Ka cia bepridursi,baisu net pagalvot,kad taip dar gali protas pasimaisyt,tad siulau visiem bent kas metais per daktarus praeit...o ipatingai tiems kurie laiko ginklus saunamuosius savyginai ar medzioklei.
Keistas reiškinys: eini šunkeliu, o sutinki žmones.

Totalus Piratnamis :) DM500HD + LG 3D LW650T

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių