Saulės kolektorius savomis rankomis
Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121
-
islauzas
- Forumietis

- Susisiekti:
Re: Saulės kolektorius savomis rankomis
siaip jau ne siek tiek buna silta,o kol pecius isikuria buna temperatura auksta.
dar variantas butu,jei galimybes leis-juk peciaus vasara nekuri,tad galima vamzdzius isimt pries kurenimo sezona.
o ar sukisi tarp kamino sieneliu ir indeklo apsiltinto vario du vamzdukus? vietos ten uzteks? tarkim pas mane be sansu butu,nes elipse indeklas
dar variantas butu,jei galimybes leis-juk peciaus vasara nekuri,tad galima vamzdzius isimt pries kurenimo sezona.
o ar sukisi tarp kamino sieneliu ir indeklo apsiltinto vario du vamzdukus? vietos ten uzteks? tarkim pas mane be sansu butu,nes elipse indeklas
-
Soul
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Sveiki,arturas101 rašė:Jei yra ideklas dujoms iseiti is peciaus, tai jo isoreje neturetu buti kazkokios agresyvios aplinkos, kad vari suestu.Siek tiek silta ir viskas.
o tai ideklas atlieka filto vaidmeni? Idomu toki butu pamatyti...
Degimo produktai turi ivairiu sudedamuju - rugstys, dervos, siera etc.
Formuler F3 HD PVR, Moteck SG2100A, 0.9m.
LY4KS.
LY4KS.
-
dzeimsas
- Forumietis

- Susisiekti:
Namas senos statybos,tai kaminas didelis,bet be ventilaciniu angu,anksciau mados nebuvo,islauzas rašė: dar variantas butu,jei galimybes leis-juk peciaus vasara nekuri,tad galima vamzdzius isimt pries kurenimo sezona.
indeklas apvalus,ir salia be problemu galeciau dar viena suleist.
O isiminet jau sujungtus vamzdzius ,tai cia jau marazmas kazkoks.
To Soul-tai visom dujoms,ir visam kitam brudui turite atskira indekla?
Pas mane pecius su ventiliatorium,tai viskas su vejaliu per tapaty islekia,ir nepepamenu,kada koks koncentratas butu nubeges,ar smala kur susidarius.
nors kai turejau tokia Vienybe,tai pecius kasdien "verkdavo"
Get rich ,or DIE TRyIN
-
islauzas
- Forumietis

- Susisiekti:
kazkodel man atrodo kad izoliazine medziaga issileis uzkurus peciu.juk ten pagal mane polipropilenu izoliuota buna. nebent izoliuot akmens vata,tokia kur buna su ekranu isoriniu-bent jau ziema karsciui atsparumo butu
nors paziurejau i situos http://www.e-senukai.lt/statybos-ir-rem ... lex_1.html , tai darbines temperaturos nemazos. bet situ http://www.e-senukai.lt/statybos-ir-rem ... -30_1.html turetu but atsparu aukstai temperaturai.jei tik vietos zinoma turesi kamine
nors paziurejau i situos http://www.e-senukai.lt/statybos-ir-rem ... lex_1.html , tai darbines temperaturos nemazos. bet situ http://www.e-senukai.lt/statybos-ir-rem ... -30_1.html turetu but atsparu aukstai temperaturai.jei tik vietos zinoma turesi kamine
-
Soul
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Sveiki,
Dzeimsas, as nesu ideklu salininkas, ju nepropaguoju ir nenaudoju. Todel nesupratau, kadelJus rasote "To Soul-tai visom dujoms,ir visam kitam brudui turite atskira indekla?"
Pas mane nera kamine ideklo ir man jo nereikia. I kamina patenkancios dujos turi buti reikiamos temperturos. Tada Jusu kaminas neverks... Arba murininkas blogai kamina sumurijo...
Degimo dujos, per laika, sugrauzia ir idekla. Jau keli pazystami vargo kol pasikeite....
Dzeimsas, as nesu ideklu salininkas, ju nepropaguoju ir nenaudoju. Todel nesupratau, kadelJus rasote "To Soul-tai visom dujoms,ir visam kitam brudui turite atskira indekla?"
Pas mane nera kamine ideklo ir man jo nereikia. I kamina patenkancios dujos turi buti reikiamos temperturos. Tada Jusu kaminas neverks... Arba murininkas blogai kamina sumurijo...
Degimo dujos, per laika, sugrauzia ir idekla. Jau keli pazystami vargo kol pasikeite....
Formuler F3 HD PVR, Moteck SG2100A, 0.9m.
LY4KS.
LY4KS.
-
arturas101
- Forumietis

- Susisiekti:
Na prie ko cia filtras? Jei ideklas tvarkingas tai kokiu budu per metala kazkas pateks i isore (ne per kamino virsu)? Tik temperatura bus isspinduliuojama, na nebent jau tiek isigilinti, kad skaiciuoti kiek siltas metalas atiduos kokiu agresyviu daleliu ir prie kokios temperaturos, na toku atveju dar reiketu zinoti tikslia ideklo plieno sudeti. Na, bent as taip manau. Gal ir klystu,nesu sios srities specasSoul rašė:Sveiki,arturas101 rašė:Jei yra ideklas dujoms iseiti is peciaus, tai jo isoreje neturetu buti kazkokios agresyvios aplinkos, kad vari suestu.Siek tiek silta ir viskas.
o tai ideklas atlieka filto vaidmeni? Idomu toki butu pamatyti...
Degimo produktai turi ivairiu sudedamuju - rugstys, dervos, siera etc.
-
victor67
- Forumietis

- Susisiekti:
http://www.smartpool.com/website/solar.html
ar panasiai
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1
dekit toki i rema ,apacioje pora cm putplascio , virs uzdenkit siltnamio vienos skyles polikarbonatu ir turit kolektoriu , visa kita sumontuos santechnikas .Svarbu i pietu puse .
panasiai uzdesiu sandelio pietine puse visa siena , tas pats ,kaip siltinimas kainuos ir naudos duos
ir baigit tas nesamones rasyneti
ar panasiai
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1
dekit toki i rema ,apacioje pora cm putplascio , virs uzdenkit siltnamio vienos skyles polikarbonatu ir turit kolektoriu , visa kita sumontuos santechnikas .Svarbu i pietu puse .
panasiai uzdesiu sandelio pietine puse visa siena , tas pats ,kaip siltinimas kainuos ir naudos duos
ir baigit tas nesamones rasyneti
-
dziuka
- Forumietis

- Susisiekti:
tai, kad dabar priduodant nama kuriame kaminai be ideklo, nepasirasis gaisrininkai, o amzino nieko nera.
Žalias aš da visai
-
islauzas
- Forumietis

- Susisiekti:
cia rimtai del indeklu? neteko to girdet.nuo kada cia? galiu pasakyt eile namu,kur indeklo neturi,bet jie visi priduoti.jei kam idomu,namo pridavimas yra 1500 lt suma,jei daugmaz viskas atitinka.ar tu juos duosi vienam zmogeliui,ar eisi pats per kontoras.isbande mano pusbroliukas savo kailiu.bet lakstymo tai ne tas zodis,ir po kelis kartus i viena kontora. kainos kinta ,jei kazko neturi ,o privaloma...bet cia jau kita diskusija...
-
dziuka
- Forumietis

- Susisiekti:
-
victor67
- Forumietis

- Susisiekti:
siandien 40 vamzdeliu jau 300l prisilde iki 60 , taip bus iki spaio vidurio , jei svies saule
-
vaidas1984
- Forumietis

- Susisiekti:
victor67 rašė:siandien 40 vamzdeliu jau 300l prisilde iki 60 , taip bus iki spaio vidurio , jei svies saule
siek tiek buvau atitrukes. Gal gali foto ideti savo visos sitemos. Imsiuos greit jau darbo sioje srityje
Flexbox 5000 (DM500)
-
dziuka
- Forumietis

- Susisiekti:
2 vaidas 1984 pas victor67 brangi sistema su vakuminiais vamzdeliaivictor67 rašė:siandien 40 vamzdeliu jau 300l prisilde iki 60 , taip bus iki spaio vidurio , jei svies saule
Žalias aš da visai
-
victor67
- Forumietis

- Susisiekti:
mano kainavo apie 11000lt, dejau, nes daug silto vandens naudoju ( pirtis ), siaip tai tikrai neapsimoka
-
shero
Šis klausimas turėtų būti pasakyta, kad protingas pamatyti išmintis akys beholder. Kokiu būdu turi pamatyti pasakyti.

-
klarnetas
- Forumietis

- Susisiekti:
kas tai ,-šarada ???shero rašė:Šis klausimas turėtų būti pasakyta, kad protingas pamatyti išmintis akys beholder. Kokiu būdu turi pamatyti pasakyti.
![]()
![]()
-
darius
- Forumietis

- Susisiekti:
Paskaicius kitus du sio asmens komentarus,viskas darosi aisku...klarnetas rašė:kas tai ,-šarada ???shero rašė:Šis klausimas turėtų būti pasakyta, kad protingas pamatyti išmintis akys beholder. Kokiu būdu turi pamatyti pasakyti.
![]()
![]()

Legalus montuotojas
Openbox S3 +S3+S3
-
victor67
- Forumietis

- Susisiekti:
sodyboj padariau bandymeli : nusipirkau 50m d20mm juoda vandentiekio zarna , numeciau spirale ant zemes sauleje salia sulinio .Is sulinio jungiu ta zarna ,toliau i boileri , elektra isjungiau.Uztenka indams isplauti ir vienam duse nusimaudyti .Po valandeles vel silta .Primityvu , bet siluma uz dyka beveik.
- albinaz
- Forumietis

- Susisiekti:
manau kad čia ne jo , o Google vertimo problemadarius rašė:Paskaicius kitus du sio asmens komentarus,viskas darosi aisku...

-
vaidas1984
- Forumietis

- Susisiekti:
victor67 rašė:sodyboj padariau bandymeli : nusipirkau 50m d20mm juoda vandentiekio zarna , numeciau spirale ant zemes sauleje salia sulinio .Is sulinio jungiu ta zarna ,toliau i boileri , elektra isjungiau.Uztenka indams isplauti ir vienam duse nusimaudyti .Po valandeles vel silta .Primityvu , bet siluma uz dyka beveik.
idek foto. bus visiems aiskiau ir idomiau
Flexbox 5000 (DM500)
-
victor67
- Forumietis

- Susisiekti:
per velykas bandziau , paskui isardziau ,kad vietiniai nenukosytu. Tai labai paprasta ir be foto
-
shero
Bandžiau šioje svetainėje, taip pat įsigijo daiktų kitose svetainėse. Bet tai yra labai ypatinga, kad pardavėjas yra ne tik geras požiūris, bet man tinkamą nuolaidą. Taip pat galite išbandyti kai kuriuos.

-
Arunass
- Forumietis

- Susisiekti:
Jau trečius metus naudoju plokščius kolektorius, tai pabandysiu įkišt savo "trigrašį"
Lietuvoje saulės yra ne 1,5 mėnesio o 6-7. Šiemet pirmą karta maudžiausi "iš saulės" prieš dvi savaites. Šiaip galima būtų ir anksčiau, jei naudot vien geriamam vandeniui šildyt.Bet mano sistema sujungta su šildymu, ir kol radiatoriai atsukti viskas sunaudojama namui.
Jeigu yra galimybė sistemą užpildykit antifrizu (propilen glikoliu- nekenksmingas), nes žiemą retkarčiais irgi būna saulė,ypač po naujų metų. Prie -25 kolektoriuje buvo +125,aišku tuo metu necirkuliavo- per daug atskiedžiau ir trasoje žemyn užšalo.
Paprasta termo relė nėra pats geriausias sprendimas- siurblį valdyti reikia nuo temperatūrų skirtumo, matuojant kolektoriaus viršuje ir talpos apačioje - prie 12 laipsnių įsijungia ir prie 4 išsijungia.
Gamykliniai valdikliai brangūs- nuo 500 lt, bet buvau radęs paprastą schemą, pora termo varžų,keli tranzistoriai,kelios varžos.
Gaila neišsaugojau
... Jei kas turi įmeskit nuorodą ar schemą.
Dėl trasos ilgio,aišku kuo trumpesnė tuo geriau,bet apšiltinus veiks ir didesniais atstumais. Pas mane nuo kolektorių iki talpos 15m,nuo talpos iki greitaeigio boilerio 25m ir nieko,šyla
kad tiek prirašiau,trumpiau neišėjo 
Lietuvoje saulės yra ne 1,5 mėnesio o 6-7. Šiemet pirmą karta maudžiausi "iš saulės" prieš dvi savaites. Šiaip galima būtų ir anksčiau, jei naudot vien geriamam vandeniui šildyt.Bet mano sistema sujungta su šildymu, ir kol radiatoriai atsukti viskas sunaudojama namui.
Jeigu yra galimybė sistemą užpildykit antifrizu (propilen glikoliu- nekenksmingas), nes žiemą retkarčiais irgi būna saulė,ypač po naujų metų. Prie -25 kolektoriuje buvo +125,aišku tuo metu necirkuliavo- per daug atskiedžiau ir trasoje žemyn užšalo.
Paprasta termo relė nėra pats geriausias sprendimas- siurblį valdyti reikia nuo temperatūrų skirtumo, matuojant kolektoriaus viršuje ir talpos apačioje - prie 12 laipsnių įsijungia ir prie 4 išsijungia.
Gamykliniai valdikliai brangūs- nuo 500 lt, bet buvau radęs paprastą schemą, pora termo varžų,keli tranzistoriai,kelios varžos.
Gaila neišsaugojau
Dėl trasos ilgio,aišku kuo trumpesnė tuo geriau,bet apšiltinus veiks ir didesniais atstumais. Pas mane nuo kolektorių iki talpos 15m,nuo talpos iki greitaeigio boilerio 25m ir nieko,šyla
-
victor67
- Forumietis

- Susisiekti:
argi radiatorinei sistemai ka nors pades saule , efektyviau grindiniam.Pas viena yra 240vakuminiu vamzdeliu , tai jauciasi efektas, tik vasara kur siluma deti? reikia baseino
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 23 ir 0 svečių