Nors esu aš naujokėlis-nebaisus man klausimėlis. 3 dalis
Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121
-
olesub
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Re: Nors esu aš naujokėlis-nebaisus man klausimėlis. 3 dalis
Pedagogas? Tuomet aišku. Su tokiais kiekvieną dieną tenka dirbti. Bet visvien siūlau į moderus, tegu prižiūri raktus, tik reikėtų išmokti žmoniškai bendrauti
SONY XR55A95K, Samsung Galaxy S23+, Galaxy tab S8 Ultra, Galaxy watch 6 clasic, Ugoos AM6B+
-
adastra
- Moderator

- Susisiekti:
Mielas, Olesub,olesub rašė:Pedagogas? Tuomet aišku. Su tokiais kiekvieną dieną tenka dirbti. Bet visvien siūlau į moderus, tegu prižiūri raktus, tik reikėtų išmokti žmoniškai bendrauti
kiek galima tęsti? Ir vėl, pasigavote kažkokią vieną mano mintį, ją sutrumpinote, praleidote ir uždėjote štampą - pedagogas.
Ne, aš ne pedagogas, teko dirbti universitete tačiau juk rašiau kad neilgai. Kodėl turiu jums čia aiškintis?
Ar norėtumėte kad savo biografiją išdėstyčiau. Nežinau kaip jūs, bet aš tai tikrai turiu galimybę pasirinkti su kuo kasdien dirbti, o su kuo ne. Beje su tokiais kaip aš jūs tikrai susidūrėte pirmą kartą.
nes tikrai pavargau jau. O ir kiti forumiečiai piktinasi. Papiktinimo reikia visada vengti. Juk pažiūrėkite aplinkui ir pasaulyje ir Lietuvėlėje pilna pykčio, aistrų, pagiežos ir pasipūtimo, patyčių bei pašaipų bei užgauliojimų, etikečių klijavimas buvo labiau būdingas tarybiniam laikotarpiui, juk visa brandi jaunystė prabėgo anais laikais, ar neprisimenate? Viskas, Olesub, užteks pasisotinome ir pakaks. Stenkitės būti paslaugus ir atidus kitam žmogui, kaip gi jūs dirbsite su savo klientais. Na nesvarbu, kaip norite taip ir darykite, bet aš iš šios diskusijos pasitraukiu visam laikui.
-
belamor
- Forumietis

- Susisiekti:
Sveiki,
Balkonas: Virsutiniam aukste, tiesiai i mariu puse. Matosi + - nuo 159 South iki 7 North (pagal ipad'ini kompasa kuris ne iki galo tiksliai rodo
).
Kokius palydovus galeciau pagauti su 80 cm lekste?
Dekingas is anksto uz atsakyma.
Balkonas: Virsutiniam aukste, tiesiai i mariu puse. Matosi + - nuo 159 South iki 7 North (pagal ipad'ini kompasa kuris ne iki galo tiksliai rodo
- a95
- Veteranas

- Susisiekti:
30W gal matysi... paziurek i kur kaimynu antenos ziuri bus aiskiau...
DM800HD/NetBox 100S/Ferguson AF-3018SE

-
adastra
- Moderator

- Susisiekti:
Visus nuo 30W iki 90E su atskiromis išimtimis, beje dar reikėtų pasižiūrėti, kokios gali būti kliūtys, pvz dangoraižiai prie prekybos centro BIG, prieš jūsų lėkštę atsiradęs devynaukštis ir pan.
Kuriame viršutiniame aukšte randatės? gal dviaukščiame????
Beje tai, kad žiūrite į Marias yra nevisai gerai, nes žiūrite tiesiai į vakarus, o geriausiai ,kad žiūrėtumėte į Šilutę, A.Griciaus Fūrų auto imperiją ir t.t., jei suprantate apie ką aš čia.
Geriausiai antenukę dėtis ant stogo tada bus liuks, nebent namas yra sujungtas: pvz penkiaaukštis su dešimtaukščiu ir jūs penkiaukštyje prie pat sujungimo su dešimtaukščiu. Tai tiek mano naujoko pastabų. Manau, kad ir kiti forumiečiai atsilieps. Tad kviečiu ir juos atsiliepti.
Kuriame viršutiniame aukšte randatės? gal dviaukščiame????
Beje tai, kad žiūrite į Marias yra nevisai gerai, nes žiūrite tiesiai į vakarus, o geriausiai ,kad žiūrėtumėte į Šilutę, A.Griciaus Fūrų auto imperiją ir t.t., jei suprantate apie ką aš čia.
Geriausiai antenukę dėtis ant stogo tada bus liuks, nebent namas yra sujungtas: pvz penkiaaukštis su dešimtaukščiu ir jūs penkiaukštyje prie pat sujungimo su dešimtaukščiu. Tai tiek mano naujoko pastabų. Manau, kad ir kiti forumiečiai atsilieps. Tad kviečiu ir juos atsiliepti.
- a95
- Veteranas

- Susisiekti:
Balkonas i vakarus Klaipedoj, gal galima tiksliau kaip 90E pagaut?

-
belamor
- Forumietis

- Susisiekti:
Kaimyu ziuri gal i South 160a95 rašė:30W gal matysi... paziurek i kur kaimynu antenos ziuri bus aiskiau...
Aukstas 5/5.
Gandraliskiu dangoraizis uz 1 km - kairej, seb dangoraizis uz 400m - tiesiai/kairiau, vetrunge uz 400 m desiniau
Lekstes ant stogo statyti nera galimybiu
Paskutinį kartą redagavo belamor Ket Vas 14, 2013 11:34 pm, redaguota 2 kartą(us).
-
adastra
- Moderator

- Susisiekti:
Mielasis ir labai gerbiamas a95, aš juk nesakiau, kad balkonas į vakarus. Gal kažkaip neaiškiai parašiau, dėl to atsiprašau.a95 rašė:Balkonas i vakarus Klaipedoj, gal galima tiksliau kaip 90E pagaut?
Pas mane 80cm antena ant stogo. Yra ir balkonas ne ant stogo į pietus, tačiau vistiek dėjau antenutę Yota ant 5 aukštų stogo, nes žinojau privalumus ir norėjau maksimum, o tai ir pavyko išgauti, išskyrus 30W, nes yra konkreti neapeinama kliūtis.
- a95
- Veteranas

- Susisiekti:
belamor klause, ka galima pagaut is balkono i vakarus, tai va man dabr paaiskink kaip ta 90E pagaut is balkono i vakarus. Kaip sakant nuo sios vietos galima konkreciau.

-
adastra
- Moderator

- Susisiekti:
Balkone neišeis 100% niekaip. Apie tai negali būti nei jokių diskusijų. Aš supratau, ko jis klausė tik mėginau atsargiai pasiūlyti anteną perkelti ant stogo, grynai vadovaudamasis asmenine patirtimi. Dar kartą atsiprašau už neaiškiai dėstytas savo mintis bei pasiūlymą. 
-
algirdas
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
neuz[yk ,bet jau laikas i uztarnauta poilsiSoul rašė:Na va, as taip trumpai parasiau, o gavau daug. Taip ir nujauciau... Vis delto 39m pedagoginis stazas...
Atsiprasau....
Dejau,dedu ir desiu visas pastangas ant jusu problemos sprendimo
Legalus montuotuojas
Legalus montuotuojas
-
Soul
- SAT Patarėjas

- Susisiekti:
Prie ruso kovo menesi buciau isejes... Dabar, deja, teks laukti iki 2016.07.17d.......algirdas rašė:neuz[yk ,bet jau laikas i uztarnauta poilsiSoul rašė:Na va, as taip trumpai parasiau, o gavau daug. Taip ir nujauciau... Vis delto 39m pedagoginis stazas...
Atsiprasau....
Formuler F3 HD PVR, Moteck SG2100A, 0.9m.
LY4KS.
LY4KS.
- Neoromancer
- Adminas

- Susisiekti:
a95 rašė:belamor klause, ka galima pagaut is balkono i vakarus, tai va man dabr paaiskink kaip ta 90E pagaut is balkono i vakarus. Kaip sakant nuo sios vietos galima konkreciau.
Amlogic TVBOX perprogramavimas į CoreELEC, LibreELEC, AlexELEC.
KODI grotuvo nustatymai ir konsultacija.
LINUX serveriai ir administravimas, mikrokompiuteriai.
NEOTECH.LT
KODI grotuvo nustatymai ir konsultacija.
LINUX serveriai ir administravimas, mikrokompiuteriai.
NEOTECH.LT
-
belamor
- Forumietis

- Susisiekti:
belamor rašė:Sveiki,
Balkonas: Virsutiniam aukste, tiesiai i mariu puse. Matosi + - nuo 159 South iki 7 North (pagal ipad'ini kompasa kuris ne iki galo tiksliai rodo).
Viasato saite radau info, kad "Antena turi būti atsukta į PIETŲ pusę 204 laipsnių kampu pagal azimutą". Kiek zinau viasata tikrai transliuoja ne per 30W palydova? Tai reiskia, kad ne tik 30W matyciau?a95 rašė:30W gal matysi... paziurek i kur kaimynu antenos ziuri bus aiskiau...
- rolf2
- Forumietis

- Susisiekti:
pasiziurek cia ir aisku bus : http://www.dishpointer.com/
-
belamor
- Forumietis

- Susisiekti:
Didelis dekui. Pasiziurejau, kad tureciau matyti nuo 36E iki 53W.rolf2 rašė:pasiziurek cia ir aisku bus : http://www.dishpointer.com/
Antenos 80 cm uztenka siems visiems palydovams matyt ar rekomenduotumet didesne?
-
adastra
- Moderator

- Susisiekti:
Arba kažkur suklydote rašydamas, arba nesupratote, kaip su dispointer pasižiūrėti. Dishpointeryje įsiveskite tikslų savo adresą pavyzdžui: Klaipėda, Minijos g. 134. Tuomet ieškokite vietovės žemėlapyje iš palydovo savo namo vietos, tuomet markerį, nuveskite kiek galima tiksliau prie savo balkono vietos. Ten galima parinkti ir palydovus ir matant žalios spalvos spindulį nustatyti, ar parinktas dishpointeryje palydovas yra jums prieinamas.
Nes 53W jūs niekaip nematysite. Juk a95 jums aiškiai parašė, kad vakaruose riba maksimum yra iki 30W. Kitose vietovėse ši vakarinė riba gali būti ir didesnė.
Nes 53W jūs niekaip nematysite. Juk a95 jums aiškiai parašė, kad vakaruose riba maksimum yra iki 30W. Kitose vietovėse ši vakarinė riba gali būti ir didesnė.
-
belamor
- Forumietis

- Susisiekti:
Pridedu ka man rodo dishpointer.comadastra rašė:Arba kažkur suklydote rašydamas, arba nesupratote, kaip su dispointer pasižiūrėti. Dishpointeryje įsiveskite tikslų savo adresą pavyzdžui: Klaipėda, Minijos g. 134. Tuomet ieškokite vietovės žemėlapyje iš palydovo savo namo vietos, tuomet markerį, nuveskite kiek galima tiksliau prie savo balkono vietos. Ten galima parinkti ir palydovus ir matant žalios spalvos spindulį nustatyti, ar parinktas dishpointeryje palydovas yra jums prieinamas.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
-
adastra
- Moderator

- Susisiekti:
Ačiū belomor už atsakymą, supratau, kad su dishpointer elgtis mokate, jame galima numatyti ir esamas aplinkui kliūtis ir įvertinti jų aukštį.
Prašau pasistudijuoti palydovus ir į kur nukreipti jų transliuojami spinduliai, bei kokie juose kanalai kad ir čia:
http://www.flysat.com/satlist.php ten kur footprints rasite palydovų spindulių žemėlapius, spragtelėjęs ant palydovo vardo pamatysite jo dažnius, kanalus ir t.t. Pamatysite, kad 53W televizijos kanalų netransliuoja. Štai kodėl parašiau,
kad su 53W nieko naudingo jums nebus.
Dar atkreipkite dėmesį į Spindulių rūšis Ku, C, Ka. Turbūt žinote kokie tai diapazonai bei suplanavote ant lėkštės kabinti mažiausiai dviejų rūšių LNB Ku ir C diapazonams, nes kaip supratntu norėsite pavyzdžiui 36E o gal dar 28,2E ir t.t.
Prašau pasistudijuoti palydovus ir į kur nukreipti jų transliuojami spinduliai, bei kokie juose kanalai kad ir čia:
http://www.flysat.com/satlist.php ten kur footprints rasite palydovų spindulių žemėlapius, spragtelėjęs ant palydovo vardo pamatysite jo dažnius, kanalus ir t.t. Pamatysite, kad 53W televizijos kanalų netransliuoja. Štai kodėl parašiau,
Dar atkreipkite dėmesį į Spindulių rūšis Ku, C, Ka. Turbūt žinote kokie tai diapazonai bei suplanavote ant lėkštės kabinti mažiausiai dviejų rūšių LNB Ku ir C diapazonams, nes kaip supratntu norėsite pavyzdžiui 36E o gal dar 28,2E ir t.t.
Paskutinį kartą redagavo adastra Šeš Vas 16, 2013 9:24 pm, redaguota 1 kartą(us).
- dreamboxxx
- Forumietis

- Susisiekti:
Jei androidas tel tai isimesk ir ziurek krypti su sita programele
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vu+ Solo
36.0°E, 4.8°E, 13E°, 19E°
Samsung PS43E450
36.0°E, 4.8°E, 13E°, 19E°
Samsung PS43E450
- alvydas1987
- Forumietis

- Susisiekti:
Tu nekreipk demesio i tuos kad gali matyti 53W man rode kad galiu matyti ir amerikos palydovus bet realiai kaip eina tik nuo 30W iki 90E nes kiti palydovai jau kabo zemiau horizonto gyventum kokiam dangoraizio 100 aukste matytum galbut ir ta 53W . O del nuotraukos tai greiciausiai eutelsato 36E nematysi , o Amosa , Astra/siriju , Hotbirda , Astra 19 , Astra/eutelsat 28E tai tikrai matysi . 
-
belamor
- Forumietis

- Susisiekti:
adastra rašė:Ačiū belomor už atsakymą, supratau, kad su dishpointer elgtis mokate, jame galima numatyti ir esamas aplinkui kliūtis ir įvertinti jų aukštį.
dreamboxxx rašė:Jei androidas tel tai isimesk ir ziurek krypti su sita programele
Dekui visiems uz info. Siek tiek viskas aiskeja :>alvydas1987 rašė:Tu nekreipk demesio i tuos kad gali matyti 53W man rode kad galiu matyti ir amerikos palydovus bet realiai kaip eina tik nuo 30W iki 90E nes kiti palydovai jau kabo zemiau horizonto gyventum kokiam dangoraizio 100 aukste matytum galbut ir ta 53W . O del nuotraukos tai greiciausiai eutelsato 36E nematysi , o Amosa , Astra/siriju , Hotbirda , Astra 19 , Astra/eutelsat 28E tai tikrai matysi .
Daugmaz pasiziurejau, kad butu neblogai matyti:
1. Astra 4A at 4.8°E
2. Eutelsat Hot Bird 13A/13B/13C at 13.0°E
3. Astra 1N at 28.2°E
4. Eutelsat 36A at 36.0°E - patikrint vistiek reiks ar pagautu
5. Nu prie to pacio galima ir Astra 1KR/1L/1M/2C at 19.2°E
Kiek suprantu 36E reikia circular galvos
Kitiems - "HQDL 101 Single LNB universali galvutė" turetu tikti
Tai iskart sekantis klausimas :>
Ar eitu su viena lekste (be motoro) visus pagaut? Ir su kokia?
- tomasis
- Forumietis

- Susisiekti:
Multifokusines antenos tiks,kad su viena pagautum:Maximum E-85 ir T-90belamor rašė:adastra rašė:Ačiū belomor už atsakymą, supratau, kad su dishpointer elgtis mokate, jame galima numatyti ir esamas aplinkui kliūtis ir įvertinti jų aukštį.
Dar atkreipkite dėmesį į Spindulių rūšis Ku, C, Ka. Turbūt žinote kokie tai diapazonai bei suplanavote ant lėkštės kabinti mažiausiai dviejų rūšių LNB Ku ir C diapazonams, nes kaip supratntu norėsite pavyzdžiui 36E o gal dar 28,2E ir t.t.dreamboxxx rašė:Jei androidas tel tai isimesk ir ziurek krypti su sita programeleDekui visiems uz info. Siek tiek viskas aiskeja :>alvydas1987 rašė:Tu nekreipk demesio i tuos kad gali matyti 53W man rode kad galiu matyti ir amerikos palydovus bet realiai kaip eina tik nuo 30W iki 90E nes kiti palydovai jau kabo zemiau horizonto gyventum kokiam dangoraizio 100 aukste matytum galbut ir ta 53W . O del nuotraukos tai greiciausiai eutelsato 36E nematysi , o Amosa , Astra/siriju , Hotbirda , Astra 19 , Astra/eutelsat 28E tai tikrai matysi .
Daugmaz pasiziurejau, kad butu neblogai matyti:
1. Astra 4A at 4.8°E
2. Eutelsat Hot Bird 13A/13B/13C at 13.0°E
3. Astra 1N at 28.2°E
4. Eutelsat 36A at 36.0°E - patikrint vistiek reiks ar pagautu
5. Nu prie to pacio galima ir Astra 1KR/1L/1M/2C at 19.2°E
Kiek suprantu 36E reikia circular galvos
Kitiems - "HQDL 101 Single LNB universali galvutė" turetu tikti
Tai iskart sekantis klausimas :>
Ar eitu su viena lekste (be motoro) visus pagaut? Ir su kokia?
VU+ Solo 4K;DM800se OpenPLi 4.0;Openbox SX6 hd; T-90:4-5W-0,8W-4,9E-7E-9-10E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E-31,5-36E-39E-42E;
T-90:45-46E-53E-55-56E-60E-66E-68,5E-75E-85E;
-
belamor
- Forumietis

- Susisiekti:
E85 ziuriu ir kaina nesikandzioja ir kaiptik 5 galvu tvirtinimas komplekte.
- tomasis
- Forumietis

- Susisiekti:
Kokioj vietoj kabinsi,ar bus priejimas prie galvu?belamor rašė:E85 ziuriu ir kaina nesikandzioja ir kaiptik 5 galvu tvirtinimas komplekte.
VU+ Solo 4K;DM800se OpenPLi 4.0;Openbox SX6 hd; T-90:4-5W-0,8W-4,9E-7E-9-10E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E-31,5-36E-39E-42E;
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 4 ir 0 svečių