• Administratorius
  •  
    PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
     

Gerk broleli. Sėsk už vairo. Vis tiek niekas nebaus.

Viskas kas dedasi valstybėje ir pasaulyje

Moderatoriai: nerux, cvykas, vytas121

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 10322
Užsiregistravo: Pen Spa 20, 2006 2:37 pm
Susisiekti:

Gerk broleli. Sėsk už vairo. Vis tiek niekas nebaus.

Standartinė openbox » Ant Bir 16, 2009 5:51 pm

Konservatorius Seimo narys Arvydas Vidžiūnas nebus nubaustas už tai, kad vairavo išgėręs. Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys konstatavo, kad nustatant girtumą buvo padaryti pažeidimai, todėl negalima nuspręsti, ar buvo objektyvūs alkotesterio parodymai. Teismas administracinę bylą išnagrinėjo penktadienį ir nusprendė ją nutraukti.

Pats Seimo narys yra pripažinęs, kad vairavo išgėręs.

„Šį faktą man dar ir šiandien sunku žmogiškai pripažinti, kad pora taurių vyno, tokios kompleksijos žmogui kaip aš, gali turėti tokių negerų padarinių, – tuomet sakė Seimo narys. – Tai didelė pamoka man, kad niekada negali pasikliauti tik gera savijauta. Nuo dabar mano gyvenimo taisyklė bus paprasta: pakėlei taurę – nesėsk už vairo“.

Po šio įvykio jis atsistatydino iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) rinkimų štabo vadovo posto.

Už vairavimą esant lengvam girtumui laipsniui gresia 1000-1500 litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 12 iki 18 mėnesių.

Pripūtė 0,83 prom.

A. Vidžiūnui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už tai, kad jis 2009 gegužės 20 d. apie 18.39 val., būdamas neblaivus - 0,83 promilės, vairavo automobilį ir važiavo Konstitucijos pr.- Linkmenų g., Vilniuje.

Arvydas Vidžiūnas savo kaltę pripažino ir paaiškino, kad tą dieną jis dalyvavo konferencijoje Seime, kurios pabaigoje išgėrė 2 taures apie 200 gramų vyno, po to greitai išvažiavo, neblaivus nesijautė ir, jam važiuojant Konstitucijos pr., Vilniuje, sustabdė kelių policijos patrulis.

Policininkas pasiūlė nuvažiuoti į Vilniaus m. 1 policijos komisariatą pasitikrinti neblaivumą. Savo automobilį vairavo pats parlamentaras, nuo vairavimo nušalintas nebuvo, į komisariatą nuvažiavo per minutę.

Alkotesteris parodė 0,83 prom., jis su parodymais nesutiko, kadangi jam nebuvo suprantama, kaip pavartojus tokį kiekį alkoholio, buvo nustatytas didelis neblaivumas. Dėl to, kas atsitiko, politikas nuoširdžiai gailisi.

Liudytojas – Vilniaus apskrities VPK KPV KPR patrulis Rimantas Vitkauskas paaiškino, kad 2009 m. gegužės 20 d. apie 18.39 val. (dėl laiko gali klysti ir apsirikti 10 minučių) buvo sustabdytas Konstitucijos pr., Vilniuje automobilis, nuo kurio vairuotojo A. Vidžiūno sklido lengvas alkoholio kvapas, neblaivus jis neatrodė, todėl jam buvo pasiūlyta nuvažiuoti į Vilniaus m. 1 policijos komisariatą neblaivumui pasitikrinti. A.Vidžiūnas sutiko, nuo transporto priemonės vairavimo jis nušalintas nebuvo, automobilį vairavo pats. Į komisariatą nuvažiavo per minutę, ten alkotesteris parodė 0,83 prom. neblaivumą, A.Vidžiūnas su parodymais nesutiko, aiškino, kad buvo išgėręs tik taurę vyno.

Iš alkotesterio parodymų matyti, kad A.Vidžiūnas buvo tikrinamas 2009 m. gegužės 20 d. 18.55 val., nustatytas 0,83 prom. neblaivumas, neblaivumas buvo tikrinamas alkotesteriu „Drager“.

Per greitai papūtė?

Iš alkotesterio „Drager“ instrukcijos numatytų reikalavimų tikrinamam asmeniui matyti, kad išgėrus alkoholio būtina palaukti bent 15 minučių iki tikrinimo, nes burnoje esantys alkoholio likučiai gali iškreipti parodymus.

Teisėjas Robertas Rainys, vertindamas A.Vidžiūno paaiškinimą, kad vairuoti sėdo iš karto po alkoholio (vyno) vartojimo ir po kelių minučių buvo sulaikytas, atsižvelgdamas į liudytojo R.Pitkausko parodymus, kad A.Vidžiūnas neatrodė neblaivus, nuo jo sklido lengvas alkoholio kvapas, nebuvo nušalintas nuo vairavimo, galėjo suklysti dėl sustabdymo laiko, daro išvadą, kad nuo A.Vydžiūno alkoholio vartojimo ir jo patikrinimo alkotesteriu galėjo ir nepraeiti bent 15 minučių, todėl yra pakankamas pagrindas abejoti alkotesterio parodymų objektyvumu, visos abejonės, kilusios bylos nagrinėjimo metu, yra vertintinos administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens naudai, todėl administracinio teisės pažeidimo byla Arvydo Vidžiūno atžvilgiu nutrauktina, nesant jo veiksmuose pažeidimo sudėties.

Nutarimas per 10 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui.

A.Vidžiūnas: sprendimas netikėtas, bet malonus

Pats A.Vidžiūnas, teisme pripažinęs, jog prieš sėsdamas už vairo išgėrė dvi taures vyno, sakė, kad toks teismo sprendimas jam buvo "netikėtas, bet malonus".

"Aš negaliu formuoti Lietuvos teismų praktikos. Sprendimas buvo netikėtas, bet malonus. Pakartojau, kad buvau nustebęs, jog išgėrus tokį kiekį gali būti nustatytas toks neblaivumas. Advokato padėjėjas sakė, kad tokia praktika buvo ir anksčiau. Tai labai nemaloni istorija ir noriu ją kuo greičiau pamiršti, ir daugiau nieko negaliu komentuoti", - BNS antradienį sakė A.Vidžiūnas.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas, konservatorius Antanas Matulas BNS sakė, esą teismo sprendimas jam atrodo nelogiškas ir keistas, nes 15 minučių laikas neturėtų būti trukdis nebausti išgėrusio, tačiau sėdančio už vairo asmens.

"Esmė yra pats principas. Jei žmogus išgėręs vairuoja, jis arba rizikuoja, arba yra ligonis. A.Vidžiūnas rizikavo (...). Turi būti baudžiama už išgėrimo faktą, ir reikėtų visiškai uždrausti išgėrusiems vairuoti tam, kad žmonės, kurie neturi atsakomybės, nerizikuotų ", - tvirtino A.Matulas, pažymėdamas, kad A.Vidžiūnas pats pripažino vartojęs alkoholį.

Anot konservatoriaus, partijos kolegai palankus teismo sprendimas "nenoromis pasitarnaus tam, kad tauta sakytų, kad vėl yra taikomi dvigubi standartai".

Seimo nariai – ne šventieji

DELFI primena, kad 2008 metų rugsėjį neblaivus prie vairo buvo sulaikytas kitas konservatorius. Radviliškio pakraštyje policijos patrulio pagautam Seimo nariui Egidijui Vareikiui nustatytas lengvas girtumo laipsnis, jo kraujyje rasta 1,37 promilės alkoholio.

2008 m. vasarį neblaivus prie vairo pagautas ir socialdemokratas Vladimiras Orechovas. Teisme jis aiškino, kad esą sužinojęs, jog jo mašina stovi toje vietoje, kurioje prieš keletą metų buvo rastas nužudytam „Mažeikių naftos" direktoriui Gedeminui Kiesui priklausantis visureigis, todėl nusprendė automobilį perstatyti į kitą vietą.

2006 m. vasarą neblaivus prie vairo įkliuvo ir socialdemokratas Juozas Palionis. Prie Žaliųjų ežerų Vilniuje patikrinę „Mercedes-Benz Vito“ vairuojantį Seimo narį policininkai J.Palioniui nustatė vidutinį girtumą - 1,5 promilės alkoholio.

DELFI primena, kad 2009 m. kovą Seimo nariai buvo užsimoję dar stipriau suveržti apynasrį asmenims, kurie prie vairo sėda neblaivūs. Konservatorius Vaidotas Bacevičius siūlė įstatymo pataisą, kurią priėmus vairuoti galėtų tik nė lašo alkoholio neragavę vairuotojai.

www.delfi.lt

klarnetas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 3353
Užsiregistravo: Pen Vas 08, 2008 8:38 pm
Susisiekti:

Standartinė klarnetas » Ant Bir 16, 2009 6:43 pm

absurdo komedija -eilini žmogeli nubaus ,pasmerks ,paskelbs visur ir dar automobili konfiskuos ,o tie, kuriuos mes renkame patys nustato ar alkotesteris teisingai rodo ,ar jis iš tikro vairavo ,ar jis iš vis buvo tame automobilyje .na ,kad žmonės suskirstyti į rūšis ,seniai buvo aišku ,bet kad iki tokio lygio ...Vidžiūnas ,vos ne šventuoju save laikantis ...rankos nusvyra.

Vytcka13
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 927
Užsiregistravo: Ant Gru 25, 2007 5:09 pm
Miestas: Kaunas, Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Vytcka13 » Ant Bir 16, 2009 7:33 pm

As i sita istorija ziuriu siek tiek kitaip. Is vienos puses pats Vidziunas pripazino, kad gere, reiskias gere ir taskas.
Kita sio medalio puse yra teisiniai reikalai, kuriuos musu policininkai arba ismano prastai arba visiskai neismano ir didziuma ju sprendimu galima uzgincyti, tik reikia tureti pinigu pasisamdyti gera advokata (sutinku, kad eiliniam Lietuvos pilieciui priklausanciam taip vadinamajai darbininku klasei nelabai prieinama) ir nugincyti ju sprendimus.

Pats turejau tokia situacija: "sustabde uz greiti (berods virsijau apie 14km/h). Pasisodino masinoje, o as jiems sakau nesutinku, negalejau tiek virsyti. Tai man sako gali nesutikti, bet komisija paskirs net didesne bauda." O tai is esmes reiskia kad mane nuteise dar pries komisijai susirenkant. Man asmeniskai atrodo, kad siuo atveju teisme tikrai laimetum (nors aisku as ne teisininkas).
Man aisku laikas brangus, ir susimokejes minimalia 50lt bauda nuvaziavau... :sad:
Teisininkai gal pakomentuos (jei tokiu yra forume) kaip galima interpretuoti tokia situacija. :)

blogiukas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 361
Užsiregistravo: Šeš Sau 12, 2008 10:37 pm
Miestas: Rumsiskes
Susisiekti:

Standartinė blogiukas » Ant Bir 16, 2009 8:00 pm

as ne teisininkas bet pakliuves i tokia situacija jei tikrai jauciuos nusizenges tarciaus su inspektorium juk jie irgi zmones

bumas34
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 3791
Užsiregistravo: Pir Sau 28, 2008 11:46 pm
Miestas: Garliava,-Nottingham-UK
Susisiekti:

Standartinė bumas34 » Ant Bir 16, 2009 8:40 pm

o va cia jau kysio davimas,pabandyk taip kaimynineja lenkijoja padaryt,idomu kaip tada sneketum

Vartotojo avataras
nerux
Super Mod.
Super Mod.
Pranešimai: 9812
Užsiregistravo: Pir Vas 05, 2007 7:42 pm
Miestas: Alytus
Susisiekti:

Standartinė nerux » Ant Bir 16, 2009 8:51 pm

Aš matau kad čia jau visiškas bespridielas, ką nori tą daro tam seime, kaip sakant esi seimo narys tai tau pofig ant visų nusišvilpt ant policijos, nori varai išgėręs ir nieko tau, įstatimus savo naudai tik priima, jo tikrai bananų šalis esam ir ne kitaip.
Zgemma H9 Combo 4K, Vu+Zero 4K, Tox3 T90 :D

Vartotojo avataras
augism
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 1535
Užsiregistravo: Sek Gru 24, 2006 3:34 pm
Miestas: Radviliškis
Susisiekti:

Standartinė augism » Ant Bir 16, 2009 8:59 pm

Per gerai cia nuskilo, seimunui.
O dabar pazvelkim pozityviai. Formuosis praktika, kad pus i alkotesteri du kartus, 15 min. intervalu. Cai aisku, tuo atveju, jei pazeidejas nesutiks.
Tarp kita ko. Nesutikdamas su alkotesterio rezulatais zmogus turi teise per 1 val. nuvykti i medicinos istaigai ir (mokamai) pasimatuoti akoholio kieki kraujyje. Ta pazyma gali zmogu istraukti is tu keliu desimtuju paklaidos. Patys ekspertai sako, kad priklausomai nuo specialios irangos (ne alkotesteriu), naudojamos medicinos istaigose, paklaida gali buti iki 15 proc. Sakyciau labai daug.

Vartotojo avataras
openbox
Veteranas
Veteranas
Pranešimai: 10322
Užsiregistravo: Pen Spa 20, 2006 2:37 pm
Susisiekti:

Standartinė openbox » Ant Bir 16, 2009 9:01 pm

Į teismų praktiką įsirašys labai pozityvi vieta visiems mėgstantiems pakelti taurelę..
:-D

discowery

Standartinė discowery » Ant Bir 16, 2009 9:02 pm

Nezinau nuomoniu daug,bet as turiu ir savaja,puse su kalasnikovu ivarius i seimo rumus,isaudyt reiktu!!!!!!! o tada gal butu geriau. pacius pirmus valinskus visus ir poto likusius.

Vytcka13
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 927
Užsiregistravo: Ant Gru 25, 2007 5:09 pm
Miestas: Kaunas, Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Vytcka13 » Ant Bir 16, 2009 9:14 pm

blogiukas rašė:as ne teisininkas bet pakliuves i tokia situacija jei tikrai jauciuos nusizenges tarciaus su inspektorium juk jie irgi zmones
Va cia galiu pasakyti esi neteisus, tardamasis tu darai nepataisoma zala. Pamastyk, niekas neduotu, tai policininkai ir nelupikautu. tada ir uz menkus pazeidimus nepultu bausti, galbut tik ispetu. As visada (aisku tai nutinka itin retai, reciau nei 1 karta per metus) susimoku legaliai, ir net nemanau tartis. Taip pasakysite esu vienas lauke karys... bet kita vertus cia galiu moralizuoti kad patys esate kalti del baudu :)
Cia aisku nukrypau nuo temos... 8)

Vartotojo avataras
LNBF
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 316
Užsiregistravo: Šeš Lap 18, 2006 8:02 pm
Susisiekti:

Standartinė LNBF » Ant Bir 16, 2009 9:21 pm

Yra del ko jaudintis,na pasivazinejo tas kiaule isgeres,bet gi tas brudas is rubikono ir dar velne zin is ko kysiu prisirinkes tokius namus ir vilas prisistate,kai kilo skandalas kaip tai pritiles buvo,dabar vel seiman ilindo,jam cypej vieta buti o ne po vilniu girtam vazineti,nu bet cia lietuva... Nu bet ten dauguma seime tokie,ko cia gali dar tiketis

bes
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 2053
Užsiregistravo: Pen Gru 01, 2006 8:29 pm
Miestas: Pabrade
Susisiekti:

Standartinė bes » Ant Bir 16, 2009 9:59 pm

Butume patys seime irgi ta pati darytume.
Vagystes, kysiai dideliais mastais, girtuokliavimas, orgijos - taip buvo ir bus visais laikais.
Šustauskas koks jau koks buvo kovotojas uz neturtingu zmoniu teises savo laiku tik jmitingavo ir mitingavo, bet kai seime atsidure ir pas ji iz kazkur ir Chrysleris atsirado paskutinio modelio, tikrai ne uz atlyginima nupirko.

Vartotojo avataras
ziko
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 354
Užsiregistravo: Pir Sau 15, 2007 9:27 pm
Miestas: lat 55.361357 lon 23.111480 alt 111.627000
Susisiekti:

Standartinė ziko » Tre Bir 17, 2009 5:55 am

Čia gavosi kaip tam anekdote:vairuotojau kodel viršijot greiti?Inspektoriau esu girtas skubu namo,kad avarijos nepadaryčiau :)

partinis
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 671
Užsiregistravo: Pen Gru 28, 2007 2:28 pm
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė partinis » Tre Bir 17, 2009 9:33 am

O as manau, kad tesimas pasielge labai tesisingai. Cia polocininka reikia kaltint, o ne teisma. Mentukas blogai padare testa, o galy gale, jei itariamasis nesutinka su parodymais, reikejo paimt krauja. man paciam, panasi situaciaj buvo, kai gurkstelejau uz vairo kelis gurksnius alaus ir policija sustabde, ir rode virs promiles. Sakau, vyrai, n4ejuokaukit, jei norit gaist laika, vaziuojam duosim krauja, ir be dideliu kalbu paleido. Nematau, kodel teismas, esant tokiems netikslumams turetu elgtis kitaip

klarnetas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 3353
Užsiregistravo: Pen Vas 08, 2008 8:38 pm
Susisiekti:

Standartinė klarnetas » Tre Bir 17, 2009 10:11 am

bes rašė:Butume patys seime irgi ta pati darytume.
Vagystes, kysiai dideliais mastais, girtuokliavimas, orgijos - taip buvo ir bus visais laikais.
Šustauskas koks jau koks buvo kovotojas uz neturtingu zmoniu teises savo laiku tik jmitingavo ir mitingavo, bet kai seime atsidure ir pas ji iz kazkur ir Chrysleris atsirado paskutinio modelio, tikrai ne uz atlyginima nupirko.
sutinku ,kad buvo visais laikais ,tik skaičiai /mastai/ buvo ne tie

blogiukas
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 361
Užsiregistravo: Šeš Sau 12, 2008 10:37 pm
Miestas: Rumsiskes
Susisiekti:

Standartinė blogiukas » Tre Bir 17, 2009 8:17 pm

as vistiek uz tai kad geriau duot,siaip pasakyciau kad jie nelupikauja

liustra
Forumo Rėmėjas
Forumo Rėmėjas
Pranešimai: 914
Užsiregistravo: Šeš Vas 17, 2007 8:34 pm
Miestas: Utena
Susisiekti:

Standartinė liustra » Ket Bir 18, 2009 8:32 pm

nuo uzvakar vaziuodamas namo visad ykalu taurę vyno. iš darbo iki namų 7-10 min. kelio. daba visada turėsiu ką pasakyt-per anksti sustabdė. reik bent 15 min. :)
Opticum 403 HD, Vu+Zero OpenPli.

Vytcka13
Forumietis
Forumietis
Pranešimai: 927
Užsiregistravo: Ant Gru 25, 2007 5:09 pm
Miestas: Kaunas, Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Vytcka13 » Ket Bir 18, 2009 10:15 pm

liustra rašė:nuo uzvakar vaziuodamas namo visad ykalu taurę vyno. iš darbo iki namų 7-10 min. kelio. daba visada turėsiu ką pasakyt-per anksti sustabdė. reik bent 15 min. :)
Tai tu pasiimk i kelia kelis gramus ir jei sustabdys ikalk prie akiu, galesi sakyti kad 15 min netikrintu :D

Skelbti atsakymą

Grįžti į

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių