Imtuvas + Multimedija + Kompiuteris

Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Pir Spa 08, 2018 7:21 am

Sveiki

Kadangi mano turimas DM800HDse klonas pradėjo nebesusitvarkyti su savo funkcijomis (VIA mpeg4 kanalų nerodo), pradėjau galvoti apie kitą imtuvą.
Kaip manote kuris variantas geresnis ? kaina skiriasi tik 30 eur.
Aš kiek suprantu, pagrindinis skirtumas SOLO4k turi integruota wifi, twin tunerį, truputį silpnesni procesorių ir bendrai senesnis modelis 3m :).
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vbitas » Pir Spa 08, 2018 8:14 am

UNO 4K SE :finga:
Vu+Uno 4K SE, Opticum X403p, T90:4w,4.8e,9e,13e,19.2e,23.5e,28.2e,36e, Sony 55XE8596, Samsung 40D6500, OnePlus 6 (Android 9.0)
muziejus: SAT: Aušra SAT-16 (jau Z. Langaičio muziejuje), Sakura, SEG; PC: Duet-16(Intel 8086, 1985m., jau iškeliavo į KTU muziejų)
vbitas
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1472
Užsiregistravo: Ket Rgs 25, 2008 9:17 pm
Miestas: Kaunas

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytas121 » Pir Spa 08, 2018 2:36 pm

vytenis007 rašė:Sveiki

Kadangi mano turimas DM800HDse klonas pradėjo nebesusitvarkyti su savo funkcijomis (VIA mpeg4 kanalų nerodo), pradėjau galvoti apie kitą imtuvą.
Kaip manote kuris variantas geresnis ? kaina skiriasi tik 30 eur.
Aš kiek suprantu, pagrindinis skirtumas SOLO4k turi integruota wifi, twin tunerį, truputį silpnesni procesorių ir bendrai senesnis modelis 3m :).

Kaip tai nerodo ViA mpeg4 kanalu?Senasis DM800HD klonas ir tas rodo.Jeigu skanuojant ju neranda tai dar nereiskia,kad jis negali rodyti.Padaryk nustatymuose DVB-S2 ir 8PSK,ijung tinklo skanavima.Tikrai suras.
http://vytas121.do.am/index/videoteka/0-4
э-ээ - эх
Все в итоге превращается в дримбох...
Купил Dreambox он ним и остался,
Купил Gigablue Quad, он Dreambox-ом стал,
Купил Wetek, он Dreambox-ом стал
GigaBlue Quad Plius 2×DVB-S2 + 1×DVB-C/T2+1 dar laisvas lizdas
Sony KD-49XD8305+MAXMANN LSS100 ir Audio THX-1 koloneles(gavosi visai nieko video/audio sistema)
Paveikslėlis
vytas121
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 3319
Užsiregistravo: Pen Lie 11, 2008 6:48 pm
Miestas: Panevezys

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Pir Spa 08, 2018 2:41 pm

Yra sukurta mano tema apie tai.
Pasikartosiu:

Bandžiau visaip skanuoti ir rankiniu, ir sattelites.xml paredaguoti - neranda.
Buvo vienas kolega savo faworitais pasidalinęs, tai mpeg2 rodė, o mpeg4 ne (tune failed). Gal selektorius nesupranta ar openpli4 ? nelabai suprantu ką dar galima padaryti :)

Čia nesimato bandžiau ir "network scan" įjungti.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė slinas » Pir Spa 08, 2018 3:01 pm

Signalo tikrai uztenka? Gal lekste kiek pareguliuot reikia? Buvo nesenai toks variantas.
slinas
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 132
Užsiregistravo: Ant Bal 10, 2007 6:52 pm
Miestas: Anyksciai

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Pir Spa 08, 2018 3:08 pm

Nesenai abi buvo reguliuotos.
36 praktiškai, bet kokiu oru rodo be trukdžių, o vat 4.8 per stipru lietų LNK ir kiti to transponderio kanalai nerodo (PVZ: tv3, kad nerodytu tai irgi praktiškai škvalo reikia :) ).
Tik tada gal antenos galva durniuoja ?
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė slinas » Pir Spa 08, 2018 3:35 pm

Pamatuot nera kuo? Satfinderio, ar kad ir s3?
slinas
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 132
Užsiregistravo: Ant Bal 10, 2007 6:52 pm
Miestas: Anyksciai

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Pir Spa 08, 2018 3:39 pm

Nėra. P
ats DM iki reguliavimo tv3 rodė apie 6 dbm (ar kokie ten matavimo vieneta...), dabar rodo 9,9-10, bet kiek žinau pievas jis čia rodo :)
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė nerux » Pir Spa 08, 2018 10:48 pm

Blogai ant Astra 4A 4.8E pas tave suderinta antena, trūksta signalo. va kiek turi būti, taip yra pas mane, dėl to tau ir neskanuoja.
Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.
Vu+Zero 4K, Denys Pro Combo, Wetec Openelec Kodi, Toshiba REGZA 42VL863 LED Full HD 3D, H-H RE-DMPRO15 85E-30W, 36E
Super geras lengvas transiukas
nerux
Vartotojo avataras
Adminas
Adminas
 
Pranešimai: 9379
Užsiregistravo: Pir Vas 05, 2007 7:42 pm
Miestas: Alytus

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytas121 » Ant Spa 09, 2018 2:39 pm

...ir vistik turi buti 8PSK o ne QPSK.
ir vietoj Auto,nes yra irasyta 0 turetu stoveti reiksme 4 fec_inner="4"
Stai jums satellites xml failiuko isaiskinimas ka reiskia kiekviena reiksme.
frequency-daznis
symbol_rate-simboliu greitis
inversion="2-gali ir nebuti(cia del dual ir daugiau kanalu selektoriu)
polarization="0"- H=0 , V= 1 , L=2 , R=3
fec_inner="5" - 0 = Auto , 1 = 1/2 , 2 = 2/3 ,3 = 3/4 ,4 = 5/6 , 5 = 7/8 ,7 = 3/5 ,8 = 4/5 ,9 = 9/10 ,15 = None
modulation="1"- 0 = Auto ,1 = QPSK , 2 = 8PSK
system="0"- 0 = DVB-S,1 = DVB-S2
<transponder frequency="12411000" symbol_rate="20833000" polarization="0" fec_inner="5" inversion="2" modulation="1" system="0"/>
http://vytas121.do.am/index/videoteka/0-4
э-ээ - эх
Все в итоге превращается в дримбох...
Купил Dreambox он ним и остался,
Купил Gigablue Quad, он Dreambox-ом стал,
Купил Wetek, он Dreambox-ом стал
GigaBlue Quad Plius 2×DVB-S2 + 1×DVB-C/T2+1 dar laisvas lizdas
Sony KD-49XD8305+MAXMANN LSS100 ir Audio THX-1 koloneles(gavosi visai nieko video/audio sistema)
Paveikslėlis
vytas121
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 3319
Užsiregistravo: Pen Lie 11, 2008 6:48 pm
Miestas: Panevezys

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Ket Spa 25, 2018 9:57 am

Ačiū visiems už patarimus. Reikės kviestis meistrą, gali matyt tekti perkabinti anteną, nes panašu, kad 36 "uždengia" dalį 5 :)
Be to visgi užsisakiau VU+ Uno 4k se, pagal kainą matyt geriausias pasirinkimas.

Bandysiu įsirašyti openpli, tik dar iškilo klausimukas, kokia pavyzdžiui wicardd versiją naudoti ?
Kaimynų tinklalapyje radau "Сборки эмуляторов для ресиверов ARM архитектуры" ir "Сборки эмулятора WICARDD для разных имиджей".
Pagal specifikacijas unok4se ARM procesoriaus architektūra, čia tinka abu ?

Taip pat pradinuko klausimas yra skirtumas kaip instaliuoti pluginus ? ta prasme pulteliu įkėlus per ftp ar geriau per telneta ? kai ruošiau DM pamenu lyg ir su pulteliu ne viskas suvažiuodavo normaliai :)
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė adastra » Ket Spa 25, 2018 10:32 am

vytenis007 rašė:Bandysiu įsirašyti openpli, tik dar iškilo klausimukas, kokia pavyzdžiui wicardd versiją naudoti ?
Kaimynų tinklalapyje radau "Сборки эмуляторов для ресиверов ARM архитектуры" ir "Сборки эмулятора WICARDD для разных имиджей".
Pagal specifikacijas unok4se ARM procesoriaus architektūra, čia tinka abu ?

Į savo klausimą atsakei jau pats. Jei procesorius ARM - tai reiškia, kad naudosi tik emuliatorius skirtus
ARM architektūros procesoriams ir tai dar atskirais atvejais priklausomai nuo imtuvo ir atskiro emuliatoriaus
(tai liečia ne visus emuliatorius, o tam tikrus) reikia žiūrėti į emuliatorius skirtus ARM VU+ 4K Solo. Pavyzdžiui
tam tiktros oscam versijos Dreamui 900 netiks nors jis ir ARM.
Dėl pluginų instaliavimo. Jei pluginas supakuotas kaip xxxxx.ipk ,tai galima drąsiai instaliuoti iš USB
Taip labai patogu ir būna viskas ok. Kartais reikia ir taip net geriau pavyzdžiui, instaliuojant e-panelę, įsimetus ją per FTP į tmp katalogą duoti iš telnet instaliavimui skirta komanda ir
viskas puikiai suvažiuos. Mokytis Enigmos komandų pasitelkiant telnet labai naudinga :grin:
adastra
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 867
Užsiregistravo: Ket Vas 02, 2012 10:49 am

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė nerux » Ket Spa 25, 2018 1:01 pm

e-panel naujausia ir visus emuletorius arm procui, skirtus Openpli imidžui, rasi 2boom tinklalapyje.
Vu+Zero 4K, Denys Pro Combo, Wetec Openelec Kodi, Toshiba REGZA 42VL863 LED Full HD 3D, H-H RE-DMPRO15 85E-30W, 36E
Super geras lengvas transiukas
nerux
Vartotojo avataras
Adminas
Adminas
 
Pranešimai: 9379
Užsiregistravo: Pir Vas 05, 2007 7:42 pm
Miestas: Alytus

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Ket Spa 25, 2018 2:12 pm

Taip išeina užtenka isirašyti openpli, e-panel (softcam-support_1.0-r1_all; update-rc.d_0.7-r5_all; enigma2-plugin-extensions-epanel-5.8-r2), o emuliatorius galima imti tiesiai iš 2boom ?, o ten naujausios versijos su pataisymais būna ar kokiam gisclub'e geriau ieškoti ?
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė nerux » Ket Spa 25, 2018 4:43 pm

emuletoriai ten geri, pats naudojuos jais ant vu+zero 4K
Vu+Zero 4K, Denys Pro Combo, Wetec Openelec Kodi, Toshiba REGZA 42VL863 LED Full HD 3D, H-H RE-DMPRO15 85E-30W, 36E
Super geras lengvas transiukas
nerux
Vartotojo avataras
Adminas
Adminas
 
Pranešimai: 9379
Užsiregistravo: Pir Vas 05, 2007 7:42 pm
Miestas: Alytus

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė tomasis » Ket Spa 25, 2018 8:24 pm

vytenis007 rašė:Taip išeina užtenka isirašyti openpli, e-panel (softcam-support_1.0-r1_all; update-rc.d_0.7-r5_all; enigma2-plugin-extensions-epanel-5.8-r2), o emuliatorius galima imti tiesiai iš 2boom ?, o ten naujausios versijos su pataisymais būna ar kokiam gisclub'e geriau ieškoti ?

Kiek pamenu paskutiniam epanel-5.8-2 softcam-support ir update-rc.d nereikalingi.
VU+ Solo 4K;DM800se OpenPLi 4.0;Openbox SX6 hd; T-90:4-5W-0,8W-4,9E-7E-9-10E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E-31,5-36E-39E-42E;
T-90:45-46E-53E-55-56E-60E-66E-68,5E-75E-85E;
tomasis
Vartotojo avataras
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 1592
Užsiregistravo: Šeš Spa 23, 2010 8:54 pm
Miestas: vilnius

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Pen Spa 26, 2018 7:49 am

tomasis rašė:
vytenis007 rašė:Taip išeina užtenka isirašyti openpli, e-panel (softcam-support_1.0-r1_all; update-rc.d_0.7-r5_all; enigma2-plugin-extensions-epanel-5.8-r2), o emuliatorius galima imti tiesiai iš 2boom ?, o ten naujausios versijos su pataisymais būna ar kokiam gisclub'e geriau ieškoti ?

Kiek pamenu paskutiniam epanel-5.8-2 softcam-support ir update-rc.d nereikalingi.

Aha dabar žiūriu 2boom tinklalapyje rašo, kad nebereikia.
Dar įdomu, kiek skaičiau populiariausi image VTI ir Openpli. Yra kokie esminiai skirtumai, kodėl rinktis viena ar kitą ? ar čia gaunasi paprasčiausiai pagal skonį ? :-?
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė adastra » Pen Spa 26, 2018 9:08 pm

vytenis007 rašė:Dar įdomu, kiek skaičiau populiariausi image VTI ir Openpli. Yra kokie esminiai skirtumai, kodėl rinktis viena ar kitą ? ar čia gaunasi paprasčiausiai pagal skonį ? :-?

OpenPli viena imidžo surašymo komanda
VTI kita programerių komanda pruošusi savo imidžą.
Įsirašykite vieną pvz. OpenPli openpli-6.2-release-vuuno4kse-20181022_usb.zip imidžą viską susitvarkykite (susidėkite visus jums reikiamus pluginus), tada su spec. pluginu BackupSuite pasidarykite Full Backupą į USB.
Tuomet susirašykite VTI imidžą vėl viską pasidarykite. Va tada žiūrėkite teliką su vienu, po to su kitu imidžu ir patys išsiaiškinsite, kuris jums labiau patiks.
adastra
Moderator
Moderator
 
Pranešimai: 867
Užsiregistravo: Ket Vas 02, 2012 10:49 am

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Šeš Spa 27, 2018 9:06 am

Kol kas bandau Openpli :)
Čia yra normalu, kad emu susiinstaliavo, atsirado tik vienas oscam.keys failiukas. Wicardd.conf iš savo DM persikėliau, o kur gauti likusius oscam.conf/server ir t.t ?
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė gintasvis » Šeš Spa 27, 2018 9:09 am

Normalu
gintasvis
Vartotojo avataras
Klubo Narys
Klubo Narys
 
Pranešimai: 1728
Užsiregistravo: Sek Gru 28, 2008 7:21 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė jonukas1 » Šeš Spa 27, 2018 11:15 am

vytenis007 rašė:Kol kas bandau Openpli :)
Čia yra normalu, kad emu susiinstaliavo, atsirado tik vienas oscam.keys failiukas. Wicardd.conf iš savo DM persikėliau...

O koks rysys tarp oscam.keys ir Wicardd.conf ? :) Ar visiskai nesupranti ka nori padaryti ? :(
jonukas1
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 635
Užsiregistravo: Ant Sau 17, 2017 9:01 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Šeš Spa 27, 2018 1:18 pm

Kazkiek suprantu noriu 2 emu susikonfiguruot, kad is skirtingu serveriu veiktu. Jau radau ko reikia. Kaip suprantu VU pulteliu galiu tik telika ijungt ir garsa reguliuot ? Jau po meniu nepalandziosi ?
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė jonukas1 » Šeš Spa 27, 2018 1:39 pm

Kam reikia keliu emuliatoriu, kai i viena gali sudeti visus serverius ? Dar plius vienu metu problema paleisti 2 emuliatorius.
jonukas1
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 635
Užsiregistravo: Ant Sau 17, 2017 9:01 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Šeš Spa 27, 2018 1:51 pm

Wicardd vienas serveris, kuris veikia pastoviai.
Oscam kitas, kuri paleidziu jei 1 nebeveikia (nera abonentinio, o pagal "raktelius").
Matyt galima ismaniau pasidaryti :)
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Re: Vu+ UNO 4K SE vs VU+ SOLO 4K

Standartinė vytenis007 » Pir Spa 29, 2018 4:04 pm

11727 nusiskanavo ir atsirado TV6 mpeg4. Openpli satfinder pluginas rodo signao stiprumas/kokybė 77/86.
PVZ: bandant skanuoti 11945 nieko neranda, o signalo kokybė/stiprumas 0/0. Čia daugiau nėra ką burti - antena nusireguliavus ar visgi kažkur nustatymuose kas ne taip ? ar gali taip būti vienas transponderis skanuojasi, kito visai nemato :) ?
vytenis007
Forumietis
Forumietis
 
Pranešimai: 243
Užsiregistravo: Pir Kov 16, 2009 10:06 pm

Kitas
Forumas Statistika

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Nustatymai

Grįžti į Vu+ HD