Puslapis 116

Openbox tiunerio programinis atnaujinimas [Softo perrašymas]

StandartinėParašytas: Tre Sau 09, 2008 3:27 pm
Neoromancer
Sveiki, nors ir buvo prikurta daug temų šia tema, tačiau klausimų klausimėlių vis iškyla. Ypač tai liečia naujai atėjusius forumo narius. Šioje temoje pabandysiu kuo paprasčiau pateikti kaip viskas daroma.

Pradžiai pateikiu aktualias nuorodas:
Softo rasymas Step by step (kompiuterio pagalba) http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=805
KAIP PERASYTI SOFTA IS TIUNERIO I TIUNERI http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2514
Tik Failai su k** f3k dėl PObedit (čia rasite naujausius raktus viename faile) http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=75
Raktai (III dalis) (Patys naujausi raktai, kurie gal būt dar nesutraukti į *. f3k failą) http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2574
Kas matosi su Openbox tiuneriu http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2451
Biss (statinio) rakto suvedimas http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2202
Failų išarchyvavimo programa http://openbox.puslapiai.lt/?file=WinRA ... dition.zip
*****

Norint atnaujinti tiunerio softą mums reikės:
1.Kompiuterio ir laisvos COM jungties
2.NullModem kabelio, jo sulitavimo schemą rasite čia http://www.openbox.info/index/11.gif Arba galima jį nusipirkti.
3.F-300_Updater programos, ją galima rasti čia http://download.openbox.ua/files/F-300_ ... _v1.00.zip
4.Naujausios Pobedit versijos, ją galite rasti čia http://openbox.puslapiai.lt/failai.php

Darbo eiga:

Pradžioje rekomenduoju pasidaryti savo kanalų kopiją (tai tuo pačiu ir tiunerio nustatymų kopija)
Tam reikės Pobedit programos. Trumpai apie Pobedit
Bendras vaizdas
Paveikslėlis

Čia suvedami Polsat,Premiere,D+ ir tt raktai išskyrus BISS ir statinius
Paveikslėlis

Čia suvedami BISS ir statiniai raktai
Paveikslėlis

Norėdami pasikeisti kalbą į lietuvių eikite Options->Language->Lithuania

Susikuriame nustatymų ir raktų kopijas:

1.Sujungiame tiunerį su kompiuteriu per Null Modem laidą
2.Spaudžiame "Žvaigždutę" ir pasirenkame Gauti nustatymus. (Žalia rodyklė į dešinę)
3.Palaukiame kol bus atsiųstu duomenys
4.Išsisaugojame pas save kompiuteryje. Spaudžiame Išsaugoti (Žalia rodyklė į viršų), nurodome pavadinimą,vietą ir ok.

Paveikslėlis

5.Spaudžiame "Raktą", gauti raktus (mėlyna rodyklė į dešinę)
6.Palaukiame kol atsisiųs raktai
7.Išsaugome raktus spausdami Išsaugoti (mėlyna rodyklė į viršų), nurodome pavadinimą, vietą ir ok

Paveikslėlis

Uždarome Pobedit.

Kai pasidarėme nustatymų bei raktų kopijas galime perrašyti tiunerio softą.

1.Parsisiunčiame ir išsiarchyvuojame reikalingą tiunerio softo versiją.
2.Išjungiame tiunerį iš 220 V tinklo.
3.Atsidarome F-300_Updater programą
4.Spaudžiame File->Open Nurodome parsiųsto ir išarchyvuoto softo buvimo vietą
5.Įkėlus softą į programą spaudžiame Update
6.Įjungiame tiunerį į 220 V tinklą
7.Laukiame ~ 8-10 min.Tiuneryje turi užsidegti skaičius 8, o F-300_Updater atsirasti pranešimas "STB updated OK" (panašus)
8.Išjungiame tiunerį iš 220 V,palaukiame kelias minutes.
9.Įjungiame, pasirenkame kalbą. Tiuneris perrašytas.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Po softo perrašymo vertėtų padaryti tiunerio gamyklinį atstatymą. (Kartais prie naujo softo būna parašyta, jog "numetimo" daryti nereikia, tačiau rekomenduočiau padaryti)

Distanciniame pulte spaudžiame Menu->Instaliavimas->Gamyklinis atstatymas Spaudžiame atstatyti, parašys kodo. Kodas 9200 Palaukiame, tiuneris atsistato. Pasirenkame norimą kalbą.
Paveikslėlis
Dar reikėtų padaryti "raktų" numetimą.
Spaudžiame Menu surenkame 1117, patenkame į emuliatorių. Apačioje prie Emuliatorius turi būti įjungta
Įeiname į Viacess, pereiname į dešinį langą. Distanciniame spaudžiame mėlyną mygtuką. Raktai atstatyti. Išeiname iš emuliatoriaus. Išjungiame tiunerį į budintį režimą.

Įkeliame išsaugotus nustatymus ir raktus.

Atsidarome Pobedit programą
Spaudžiame "Žvaigždutę" ir meniu pasirenkame Atidaryti (žalia rodyklė žemyn) nurodote savo išsaugotus nustatymus ir spaudžiate Siųsti (žalia rodyklė kairėn). Palaukiate kol nustatymai užsikraus į tiunerį. (Tiuneris turi būti budėjimo režime !)
Dabar įrašome išsaugotus raktus, spaudžiate "Raktą", atsidariusiame meniu Open(mėlyna rodyklė žemyn) pasirenkate savo raktus ir siųsti (mėlyna rodyklė kairėn) (Tiuneris turi būti budėjimo režime !)Viskas. Tiuneris paruoštas darbui. Malonaus žiūrėjimo.

Jei parašyta painiai, jei yra klausimų ar pastebėjimų rašykite, pataisysiu.

StandartinėParašytas: Ant Vas 05, 2008 7:20 pm
stalas
Nesuprantu kas galėtų būti. Naudojant Pobedit kompas su tiuneriu normaliai susijungia ir pasikeičia duomenimis, bet kai bandau perrašyti softą 'All Updater 1.0' visą laiką rodo 'Connecting...' bet nieko nesidaro. Pralaukiau kokį 15min.

StandartinėParašytas: Ant Vas 05, 2008 7:31 pm
edziunia
stalas rašė:Nesuprantu kas galėtų būti. Naudojant Pobedit kompas su tiuneriu normaliai susijungia ir pasikeičia duomenimis, bet kai bandau perrašyti softą 'All Updater 1.0' visą laiką rodo 'Connecting...' bet nieko nesidaro. Pralaukiau kokį 15min.

jeigu viska darai kaip parasyta- softas turi pustis, nebent nori ne no tos tiunerio modifikacijos softa pusti, tiuneryje nustatei ne ta greiti...o siaip butu gerai kad sitoj temu klausimu nieks nerasinetu, kad neblaskyti demesio- manau kad labai gerai ir aiskiai parasyta viskas. tai po kurio laiko sita pranesima as istrinsiu- sekmes. o ikisus tiunerio tinklo laida- kompo ekrane is karto pasirodo melyna juostele. o tiuneryje begantis pagaliukai, tai gal tu nedrysti kistuka i rozete kisti..

StandartinėParašytas: Ant Vas 05, 2008 7:37 pm
vancope
tai tas jam ir yra pries isijungdamas f-300 updater istrauk tiuneri laida is maitinimo tada atsidaryk programa spausk file-open susirask atsisusta savo updata tada spausk update isikisk laida i razete ir viskas

StandartinėParašytas: Ant Vas 05, 2008 10:55 pm
stalas
Tai kad vistiek tik 'Connecting'. Portas tas pats, greitis tas pats. Neisivaizduoju ką ne taip nustčiau. ar negali būti kabelio problema. Pas mane nešiojamas. Tai pabandymui paemiau pabandymui USB->COM. Gal bandyti PCMCIA->COM.

StandartinėParašytas: Ant Vas 05, 2008 11:04 pm
ciurlionis
stalas rašė:Tai kad vistiek tik 'Connecting'. Portas tas pats, greitis tas pats. Neisivaizduoju ką ne taip nustčiau. ar negali būti kabelio problema. Pas mane nešiojamas. Tai pabandymui paemiau pabandymui USB->COM. Gal bandyti PCMCIA->COM.


Isbandyk visus variantus, bet gal kabelis ne toks ne null modem ?

StandartinėParašytas: Ant Vas 05, 2008 11:05 pm
emirim
Pabandyk sumazint greiti kompe, tarkim iki 9600...gal pades?!

StandartinėParašytas: Ant Vas 05, 2008 11:09 pm
stalas
Kompe sumažinti galiu, tik kad softo programa neleidžia. Neaktyvus laukas, o greitis 115200

StandartinėParašytas: Tre Vas 06, 2008 12:31 am
ARUNAS LT IRL
Sveiki man buna taip kad su pobedit viskas tvarkoj;bet pries perrasant softa reikia istraukti is kompo laida ir atgal ikisti.Nes kitu atveju softe raso connecting ir vsio.Kompas nesiojamas;laidas standartinis.

StandartinėParašytas: Tre Vas 06, 2008 12:23 pm
Almanas
[quote="ARUNAS LT IRL"] Taip ir turi but...

StandartinėParašytas: Tre Vas 06, 2008 1:13 pm
stalas
O čia tai geras, padėjo. :lol: Kiiems ateičiai: išjungiau tiunerį, pasileidau programą, įsikėliau naują softą, tada atjungiau nuo kompo USB adapterį ir kokis tris kartus paleidau Update. Visalaik rašydavo tipo neranda COM porto, o kai įjungiau USB ir tiunerį viskas iškarto pasileido. 8-) Visiems dėkui už patarimus.

StandartinėParašytas: Pir Vas 25, 2008 6:32 pm
linda
prašyčiau padėti, pasijungiau tiunerį prie kompo per usb converter, nes com nėra, spaudžiu pobedite kad išsaugot duomenis, o mad rašo - com port conection timeout.
ką daryt?

StandartinėParašytas: Ant Vas 26, 2008 11:15 am
Neoromancer
linda rašė:prašyčiau padėti, pasijungiau tiunerį prie kompo per usb converter, nes com nėra, spaudžiu pobedite kad išsaugot duomenis, o mad rašo - com port conection timeout.
ką daryt?


Du variantai, arba negeras USB konverteris, arba COM portai nesutvarkyti. COM portų nustatymui reikia "giliau" kompe pasiknisti.

StandartinėParašytas: Ant Vas 26, 2008 11:19 pm
deiv
yra ir treciasa sudeges com portas :)

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 7:00 pm
blazerman
is kur gauti programa x820 softo atnaujinimui? bandau OpenBoxUpdater_v2 bet meta erorus ir nesuprantu ka su ja daryti. o f300 updater neina kazkodel atsisiusti is failu talpyklos. ir aplamai ar tinka f300 updateris mano imtuvui?

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 7:03 pm
algis82
ciahttp://satupload.info/
registracija reikalauja

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 7:11 pm
algis82

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 7:12 pm
blazerman
algis82 rašė:ciahttp://satupload.info/
registracija reikalauja

didelis, didelis dekuj :lol:

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 7:16 pm
algis82
i sveikata :-? :)

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 8:20 pm
blazerman
dar toks klausimelis, perpuciau softa, viskas lyg ir ejosi normaliai, bet ant pacio galo, kai baige instaliuot, updateryje uzrase: error>>no response from STB.
tiuneryje rodo softo versija 5.27 kas cia galejo atsitikt, siaip viskas lyg ir veikia?

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 8:28 pm
bumas34
nelaiku atjungei reikejo palaukt kol ant tiunerio uzsideks 8 ir programoja STB updated OK

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 8:55 pm
emirim
blazerman rašė:dar toks klausimelis, perpuciau softa, viskas lyg ir ejosi normaliai, bet ant pacio galo, kai baige instaliuot, updateryje uzrase: error>>no response from STB.
tiuneryje rodo softo versija 5.27 kas cia galejo atsitikt, siaip viskas lyg ir veikia?


Viskas gerai, kartais paprasciausiai pasitaiko, kad kompe neparaso jog softas baigtas rasyti, t.y kompas neparode tokios lenteles, kaip pav. apacioje.. Esme kad tiunerio displejuje butu skaicius "8"
Paveikslėlis

StandartinėParašytas: Pen Vas 29, 2008 9:02 pm
blazerman
skaicius 8 buvo. tikekimes tada viskas bus gerai :)
gal kas galit pasakyt kaip dadet paydova i tuneri per pobedita?
pas mane paskutinis rytuose 75E. noreciau dar dadeti 80E ir 90E. kaip reik padaryti??? tiuneris x820

Re: Openbox tiunerio programinis atnaujinimas [Softo perrašy

StandartinėParašytas: Pir Kov 03, 2008 9:19 pm
aras
Neoromancer rašė:Sveiki, nors ir buvo prikurta daug temų šia tema, tačiau klausimų klausimėlių vis iškyla. Ypač tai liečia naujai atėjusius forumo narius. Šioje temoje pabandysiu kuo paprasčiau pateikti kaip viskas daroma.

Pradžiai pateikiu aktualias nuorodas:
Softo rasymas Step by step (kompiuterio pagalba) http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=805
KAIP PERASYTI SOFTA IS TIUNERIO I TIUNERI http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2514
Tik Failai su k** f3k dėl PObedit (čia rasite naujausius raktus viename faile) http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=75
Raktai (III dalis) (Patys naujausi raktai, kurie gal būt dar nesutraukti į *. f3k failą) http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2574
Kas matosi su Openbox tiuneriu http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2451
Biss (statinio) rakto suvedimas http://www.openbox.info/forum/viewtopic.php?t=2202
Failų išarchyvavimo programa http://openbox.puslapiai.lt/?file=WinRA ... dition.zip
*****

Norint atnaujinti tiunerio softą mums reikės:
1.Kompiuterio ir laisvos COM jungties
2.NullModem kabelio, jo sulitavimo schemą rasite čia http://www.openbox.info/index/11.gif Arba galima jį nusipirkti.
3.F-300_Updater programos, ją galima rasti čia http://download.openbox.ua/files/F-300_ ... _v1.00.zip
4.Naujausios Pobedit versijos, ją galite rasti čia http://openbox.puslapiai.lt/failai.php

Darbo eiga:

Pradžioje rekomenduoju pasidaryti savo kanalų kopiją (tai tuo pačiu ir tiunerio nustatymų kopija)
Tam reikės Pobedit programos. Trumpai apie Pobedit
Bendras vaizdas
Paveikslėlis

Čia suvedami Polsat,Premiere,D+ ir tt raktai išskyrus BISS ir statinius
Paveikslėlis

Čia suvedami BISS ir statiniai raktai
Paveikslėlis

Norėdami pasikeisti kalbą į lietuvių eikite Options->Language->Lithuania

Susikuriame nustatymų ir raktų kopijas:

1.Sujungiame tiunerį su kompiuteriu per Null Modem laidą
2.Spaudžiame "Žvaigždutę" ir pasirenkame Gauti nustatymus. (Žalia rodyklė į dešinę)
3.Palaukiame kol bus atsiųstu duomenys
4.Išsisaugojame pas save kompiuteryje. Spaudžiame Išsaugoti (Žalia rodyklė į viršų), nurodome pavadinimą,vietą ir ok.

Paveikslėlis

5.Spaudžiame "Raktą", gauti raktus (mėlyna rodyklė į dešinę)
6.Palaukiame kol atsisiųs raktai
7.Išsaugome raktus spausdami Išsaugoti (mėlyna rodyklė į viršų), nurodome pavadinimą, vietą ir ok

Paveikslėlis

Uždarome Pobedit.

Kai pasidarėme nustatymų bei raktų kopijas galime perrašyti tiunerio softą.

1.Parsisiunčiame ir išsiarchyvuojame reikalingą tiunerio softo versiją.
2.Išjungiame tiunerį iš 220 V tinklo.
3.Atsidarome F-300_Updater programą
4.Spaudžiame File->Open Nurodome parsiųsto ir išarchyvuoto softo buvimo vietą
5.Įkėlus softą į programą spaudžiame Update
6.Įjungiame tiunerį į 220 V tinklą
7.Laukiame ~ 8-10 min.Tiuneryje turi užsidegti skaičius 8, o F-300_Updater atsirasti pranešimas "STB updated OK" (panašus)
8.Išjungiame tiunerį iš 220 V,palaukiame kelias minutes.
9.Įjungiame, pasirenkame kalbą. Tiuneris perrašytas.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Po softo perrašymo vertėtų padaryti tiunerio gamyklinį atstatymą. (Kartais prie naujo softo būna parašyta, jog "numetimo" daryti nereikia, tačiau rekomenduočiau padaryti)

Distanciniame pulte spaudžiame Menu->Instaliavimas->Gamyklinis atstatymas Spaudžiame atstatyti, parašys kodo. Kodas 9200 Palaukiame, tiuneris atsistato. Pasirenkame norimą kalbą.
Paveikslėlis
Dar reikėtų padaryti "raktų" numetimą.
Spaudžiame Menu surenkame 1117, patenkame į emuliatorių. Apačioje prie Emuliatorius turi būti įjungta
Įeiname į Viacess, pereiname į dešinį langą. Distanciniame spaudžiame mėlyną mygtuką. Raktai atstatyti. Išeiname iš emuliatoriaus. Išjungiame tiunerį į budintį režimą.

Įkeliame išsaugotus nustatymus ir raktus.

Atsidarome Pobedit programą
Spaudžiame "Žvaigždutę" ir meniu pasirenkame Atidaryti (žalia rodyklė žemyn) nurodote savo išsaugotus nustatymus ir spaudžiate Siųsti (žalia rodyklė kairėn). Palaukiate kol nustatymai užsikraus į tiunerį. (Tiuneris turi būti budėjimo režime !)
Dabar įrašome išsaugotus raktus, spaudžiate "Raktą", atsidariusiame meniu Open(mėlyna rodyklė žemyn) pasirenkate savo raktus ir siųsti (mėlyna rodyklė kairėn) (Tiuneris turi būti budėjimo režime !)Viskas. Tiuneris paruoštas darbui. Malonaus žiūrėjimo.

Jei parašyta painiai, jei yra klausimų ar pastebėjimų rašykite, pataisysiu.





turetum suprast kaip viskas vyksta

Re: Openbox tiunerio programinis atnaujinimas [Softo perrašy

StandartinėParašytas: Pir Kov 17, 2008 12:56 pm
aliusv
Dekui uz tiek issamu aprasyma.